Shadow

Jack Grealishs “spille som Almiron”-jibe har ikke blitt godt eldreNewcastle Uniteds utmerkede formløp fortsatte denne helgen med en 2-1-seier på Tottenham Hotspur som fikk Eddie Howes side til å strekke sin ubeseirede serie i Premier League til syv kamper og klatre inn blant de fire beste.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det avgjørende målet kom via Miguel Almiron, som scoret sitt femte mål på sine siste fem kamper – samme antall mål som han scoret i sin første 61 Premier League-opptreden.

Kall det tilfeldigheter, men mange har lagt merke til at Paraguay-landskampens dramatiske forbedring har kommet helt siden Manchester City-stjernen Jack Grealish slo ham med en uprovosert verbal bredside for fem måneder siden.

Kommentaren ble fanget på kamera midt i Citys tittelparade tilbake i mai, da Grealish stekte lagkameraten Riyad Mahrez ved å sammenligne ham med Almiron i en desidert gratis tone.

City hadde nettopp vunnet Premier League-tittelen med ett poeng etter et dramatisk comeback for å vinne 3-2 mot Aston Villa på sesongens siste dag. Da Grealish spilte en hovedrolle i de livlige feiringene, ble han spurt av Bernardo Silva om hva han trodde vendepunktet hadde vært mot Villa, som kantspilleren på en krokisk måte foreslo avgjørelsen om å erstatte Mahrez etter 56 minutter som – med hans ord – algerieren hadde vært “spiller som Almiron.”

Siden det skjebnesvangre øyeblikket i Manchester sentrum har formen til de to spillerne vært i stor kontrast, med Almiron som har tatt steget for Newcastle i åpningsmånedene av kampanjen 2022-23, mens Grealish har slitt med å finne fotfeste av noe slag.

Det ser absolutt ut som Almiron tok hån personlig. Siden starten av denne sesongen har den tidligere Atlanta United-spissen veid inn med seks Premier League-mål på 12 kamper, helt siden han åpnet kontoen sin for kampanjen i den spennende 3-3 uavgjort med *sjekker* Manchester City i august. 21.

Grealish, derimot, har kun registrert én gang – i det første minuttet av Citys 3-0-seier over Wolves 17. september – i seks ligaopptredener så langt denne terminen, og han har ennå ikke gitt en enkelt assist heller. .

Det er kanskje ikke så rart at Grealish ikke har klart å lage noen bølger gitt at han bare har produsert fem skudd (med to på mål) i Premier League denne sesongen. Til sammenligning har Almiron hatt 31 skudd (10 på mål). Kanskje den engelske landslagsmannen i det minste kan trøste seg i det faktum at begge spillerne har mer eller mindre samme konverteringsrate på 20 %?

Faktisk har Almiron nå scoret flere Premier League-mål denne måneden (fem av fem kamper) enn Grealish har mønstret for City totalt (fire på 32 kamper) siden sistnevntes rekordovergang på 100 millioner pund fra Aston Villa sommeren 2021. .

Bare for å drive hjem poenget ytterligere, har Grealish blitt inkludert i startoppstillingen for bare fire av Citys 11 ligakamper denne sesongen, og fullførte hele 90 minutter bare én gang uten å bli dratt av Pep Guardiola.

Den deilige ironien har heller ikke gått upåaktet hen på sosiale medier, med fans som står i kø for å håne Grealish for hans manglende evne til å sikkerhetskopiere de skurrende jibbene hans.

Almirons form har ham rett i kampen for oktobers Premier League-prisen for månedens spiller, og skulle han vinne, har det til og med blitt foreslått at det skulle være Grealish som overleverer den personlig.

Ærlig talt, vi vil gjerne se det.

Kilde