Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: Paolo Rossi scorer hat-trick mot Brasil


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Paolo Rossis hat-trick mot Brasil.

Paolo Rossi hadde knapt spilt på to år. Spissen ble utestengt for sitt engasjement i tippeskandalen som rystet italiensk fotball i 1980, og returnerte til banen med klubbsiden Juventus med bare tre kamper igjen i Serie A-sesongen 1981-82.

Det var nok for Azzurri-manager Enzo Bearzot, som kontroversielt inkluderte Rossi på sin liste for verdensmesterskapet i 1982 i Spania. Det så først ut som en alvorlig feilberegning. Spissen gikk målløs gjennom Italias tre første kamper, og Bearzot var under intenst press for å droppe ham fra startoppstillingen.

At han ikke ga etter for det ser ut som et mestertrekk nå. Mens Rossi ikke scoret da Italia først beseiret den forsvarende mesteren Argentina, eksploderte han for tre mål i Azzurris femte kamp, ​​en 3-2-triumf over Brasil som sendte landet hans til de fire siste.

Forseglingen ble brutt, Rossi hadde begge målene i 2-0 semifinaleseieren over Polen i semifinalen før han fant målet for sjette gang på tre kamper i finalen, en 3-1 seier over Vest-Tyskland som ga italienerne deres første tittel siden 1938. Ikke bare tok Rossi med seg Gullstøvelen som turneringens målleder, han vant også Gullballen som MVP.

Paolo Rossis hattrick

Paolo Rossis hattrick

Det sene tillegget av Rossi til Italias VM-liste ga utbytte for Azzurri.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde