Shadow

Inne i programvaren som brukes til å temme Sør-Afrikas gresshoppesvermer


Bekymring om bruk av sprøytemidler

Selv om bønder i Sør-Afrika nå kan ha verktøyene til å finne insektene, er naturvernere bekymret for hvordan insektene blir ødelagt i landet. Kjemiske plantevernmidler, den pågående mekanismen for dette, kontrasterer Sør-Afrika med miljøsensitive skadedyrbekjempelsesmetoder som brukes i andre afrikanske land som i dag bruker biopesticider.

Under gresshoppeangrepet i Eastern Cape tidligere i år ga den nasjonale regjeringen AgriEC to helikoptre for å behandle med kjemiske sprøytemidler, spesielt Sumi-Alpha og Deltamethrin, og ga også 16 “produsenter” (bærbare enheter drevet av teamarbeidere). igjen for å sprøyte insekter).

«Vi hadde to situasjoner der folk brukte tobakk på stedet, men det hjalp oss ærlig talt ikke mye, så det viktigste [used] det var gift,» sa Pretorius og la merke til at ild og røyk i noen tilfeller hjelper til med å avvise svermer av gresshopper, selv når insektene flyr til et annet område.

I Sør-Afrika er det ulovlig å spraye giftige plantevernmidler på frukt eller grønnsaker for konsum, så bønder bruker ofte helikopterrotorer for å krympe flyene for å forvrenge dem. åpen slette

Et håp er at EarthRanger-teknologien vil tillate bønder å raskt spore lopper og spray når “den ikke er like aktiv,” sa Pretorius, og krever mindre plantevernmidler.

AgriEC mener at det kjemiske plantevernmiddelet, etter sprøyting, kun forurenser jorda i to uker. Ny forskning publisert i mai 2022 anbefaler imidlertid mot kjemiske plantevernmidler til fordel for ikke-giftige biopesticider, som sopp. Metarhisis bitter for å drepe gresshopper.

Akademikere ledet av Samuel Kamga ved Universitetet i Yaounde i Kamerun fant at når programvare for tidlig varsling forutsier en glideinvasjon, kan eksperter anslå det optimale tidspunktet når temperaturen og luftfuktigheten er riktig, så vil påført M. acridum-sopp blomstre. Ideelt sett, for forebygging, bør et soppbasert biopesticid sprayes på potensielt berørte områder før ruset kommer.

Greenpeace Africa-kampanjeleder Claire Nasike i Kenya støtter også bruken av M. acridum-baserte biopesticider for kantkontroll. I henhold til deres kjemiske egenskaper forblir noen av plantevernmidlene som brukes i dag i jorda i mye lenger enn to uker, og opprettholder og skader mikroorganismene som gjør jorda fruktbar for avlinger.

Han bemerket at giftige kjemiske plantevernmidler kan reise lange avstander gjennom overflateavrenning og deretter forurense vannkilder som de slippes ut i. “Noen kan strømme inn i underjordiske kilder, til slutt forurense dem og redusere tilgjengelig ferskvann. Noen, som det ofte brukte deltametrinet, har evnen til å skade bier (som er avgjørende for matproduksjon) og fisk.

M. acridum, derimot, dreper bare gresshopper og forurenser ikke miljøet. “Den kan brukes til å drepe svermer av gresshopper,” sier Nasik. “Denne metoden har vist seg å fungere i land som Tanzania og Madagaskar, hvis den brukes til rett tid. giftig [chemical] “Bruken av sprøytemidler bør ikke være et knefall for hummerproblemer som kan løses med biopesticider og riktig planlegging.”

I Sør-Afrika ser bøndene frem til september for å se hvordan insektvarslingssystemet deres fungerer og om insektene kan kontrolleres effektivt.