Shadow

Innbruddstyver bruker dette trikset for å komme seg inn i hjemmet ditt, sier politiet i en ny advarsel – Bedre Liv


Fra dyr elektronikk til verdifulle antikviteter, det er en rekke ting i hjemmene våre som tyver gjerne vil få tak i. I følge Federal Bureau of Investigation (FBI) er det typisk mer enn én million tyverier hvert år i USA, og i 2019 anslås det totale beløpet tapt av ofre for tyverilovbrudd til å være 3 milliarder dollar. Men selv om mange av oss tror vi gjør alt vi kan for å holde hjemmene våre trygge – som å installere førsteklasses sikkerhetsenheter og sørge for at inngangspartier er låst til enhver tid – er det tider da innbruddstyver kan komme inn i hjemmene våre uten engang å være klar over det. Les videre for å finne ut hva myndighetene nå advarer om er en svindel tyver bruker for å bli invitert.

LES NESTE: Å la dette stå utenfor hjemmet inviterer innbruddstyver, advarer eksperter.

iStock

Å holde folk trygge over hele USA er en tøff jobb, og politiet rundt om i landet er ikke bare opptatt av å hjelpe deg med å holde tyvene ute. Tross alt skjer mange tyverier gjennom mindre invasiv svindel.

I mai utstedte tjenestemenn fra Connecticut og North Carolina varsler om en svindel som lurer folk til å tro at de ringer politiet når svindlerne virkelig er på den andre linjen og ønsker tilgang til pengene sine.

Og akkurat denne måneden advarte politiet i Indiana om at en uønsket pakke som dukker opp på dørstokken din faktisk kan være en del av en svindel som kan gjøre deg offer for identitetssvindel, og potensielt føre til alvorlig økonomisk tap.

Men tyveri er en enda skumlere forbrytelse, og nå advarer politiet om en ordning som setter ditt hjem og eiendeler i umiddelbar fare – og noen mennesker har allerede falt for det.

Tyven stjeler ting fra soverommet mens han går inn i huset

iStock

Den 27. juli ga Bradenton Police Department i Bradenton, Florida ut en pressemelding angående en nylig tyveriordning. Tjenestemenn i Bradenton har siktet en Pompano Beach-mann for hans “rolle i en skadedyrkontrolloperasjon som antas å involvere flere Florida-jurisdiksjoner,” ifølge varselet.

Sean FrankDen 31 år gamle siktede dukket opp hjemme hos et offer sammen med en annen mistenkt som hevdet å være en skadedyrarbeider. I stedet var de to tyver som stjal penger, smykker og andre gjenstander fra offeret etter å ha brutt seg inn i huset. «Frank har blitt siktet for innbrudd i en okkupert bolig og bedrageri for å svindle», skrev Bradenton Police.

TILKOBLET:
For mer oppdatert informasjon, registrer deg på vår side
daglig bulletin.

Profesjonell utrydder i beskyttende arbeidstøy som sprøyter sprøytemiddel på leilighetens kjøkken.

iStock

Dette var ikke den første instansen av denne ordningen, dessverre. Politiet i Bradenton sa at etterforskere fortsetter å etterforske to lignende innbrudd i nærliggende nabolag. I mai fikk en kvinne fra Cape Coral, Florida, også stjålet smykker verdt 1000 dollar fra hjemmet hennes av en mann og kvinne som banket på døren hennes og utgir seg for å være skadedyrarbeidere, rapporterte det lokale NBCs WBBH.

Tyvene fortalte kvinnen at de nylig hadde blitt ansatt av huseierforeningen hennes for å håndtere skadedyrbekjempelse. «Hun virket ganske legitim. De hadde også en slags sprinkleranordning, sier informasjonsoffiser i Cape Coral-politiet Brandon Sancho fortalte media. “Hvis du tror de er mistenkelige, er de mest sannsynlig det. Det er noe vi ser over hele delstaten Florida.»

iStock

Mens disse forbrytelsene skjedde i Florida, er tyveriordningen ikke begrenset til én stat. Med det i tankene har myndighetene ett topptips for å holde deg trygg: “Ikke slipp noen inn i hjemmet ditt som du ikke har ansatt,” advarte Bradenton Police. I følge avdelingen bør du alltid verifisere ansettelsen og identiteten til alle som dukker opp hjemme hos deg uventet før du slipper dem inn – enten de “hevder å være en entreprenør som jobber på vegne av en huseierforening, en bedriftsledelse eller et annet selskap . “

Det er en rekke måter du kan prøve å bekrefte at fremmede faktisk jobber for et skadedyrbekjempelsesfirma. Pestco sier at du bør sjekke lisensen deres – som du kan gjøre på nettet eller gjennom byens reguleringsbyrå – samt bekrefte forsikringen deres. “Selv om detaljene kan variere fra stat til stat, er skadedyrbekjempelse og skadedyrbekjempende selskaper generelt pålagt å kjøpe ansvarsforsikring,” forklarer Pestco.