Shadow

India skal arrangere det første verdensmesterskapet i MotoGP i 2023


India skal arrangere sitt første verdensmesterskap i MotoGP på Buddh International Circuit i Greater Noida neste år, ble det annonsert onsdag.

MotoGPs kommersielle rettighetseier Dorna og Noida-baserte løpsarrangører Fairstreet Sports signerte onsdag et Memorandum of Understanding (MoU) for å være vertskap for det fremste tohjulsracing-arrangementet i India de neste syv årene. Løpet er merket som ‘Grand Prix of Bharat’.

“MotoGP har også planer om også å introdusere MotoE i det indiske racing-scenarioet som ikke bare vil være det første i Asia, men et betydelig grønt initiativ med netto null karbonutslipp,” sa arrangørene av arrangementet i en utgivelse.

Ryttere fra så mange som 19 land vil delta i arrangementet, som vil gi et stort løft til handel og turisme i landet, i tillegg til å generere sysselsetting, sa de.

Buddh International Circuit, som vil være vertskap for MotoGP-løpet, var en gang hjemmet til Formel 1 Indian Grand Prix, holdt i tre år på rad fra 2011 til 2013, før den ble avviklet på grunn av økonomiske, skattemessige og byråkratiske hindringer.

Hva er Moto GP?

Moto GP er toppkonkurransen for motorsykkelracing-arrangementer som arrangeres på landeveiskretser under Federation Internationale de Motocyclisme (FIM.) MotoGP er den eldste av alle verdensmesterskap i motorsport, den første årlige konkurransen ble arrangert i 1949.

MotoGP verdensmesterskapet består av 20 Grand Prix. Hver runde varer mellom 40 og 45 minutter, og hvert løp er en sprint fra start til mål uten pitting for drivstoff eller dekk.

Med PTI-inngangerKilde