Shadow

Hyggelig, Køln avspark sent, person kritisk skadet etter publikumstrøbbel


Europa Conference League-kampen mellom Nice og Köln startet nesten en time for sent etter at publikumsproblemer brøt ut på tribunen på Allianz Riviera-stadion i Sør-Frankrike og la en i kritisk avdeling torsdag.

Styrende organ UEFA sa at kampen ble “forsinket på grunn av publikumsforstyrrelser,” og la senere til at den ville starte klokken 19.40 lokal tid (17.40 GMT) etter at TV-opptak viste tilhengere av det tyske laget på vei mot hjemmefansen og kastet bluss.

Politiet grep inn, men spillerne hadde ikke startet oppvarmingen kort tid før den planlagte avspark klokken 18.45 lokal tid.

Lokale myndigheter sa at en mannlig Paris Saint-Germain-fan var i kritisk behandling med hode- og brystskader etter å ha falt fra et stativ og 17 andre ble skadet.

«OGC Nice fordømmer på den sterkeste mulige måte hendelsene som fant sted før kampen, som begynte med skader i byen, etterfulgt av tvangsinntreden av dusinvis av hooligans fra området reservert for Köln-supportere til presidenttribunen,» klubben sa i en uttalelse.

«Sluffet over dette voldsutbruddet, selv om de hadde gjort alt mulig for å ønske FC Köln-fansen velkommen under best mulige forhold, uttrykker OGC Nice sin bekymring for Nice-publikummet, som var vitne til og var ofre for disse hendelsene og ble tvunget til å vente nesten 45 minutter før de får lov til å gå inn på stadion før avspark.

Den tyske klubben sa at den “fordømmer enhver form for vold på det sterkeste. Vi står for en sportslig, rettferdig og respektfull oppførsel med hverandre. Vi beklager til alle de fredelige fansen som har gjort det til en fotballfestival frem til dette tidspunktet. “

Den franske sportsministeren Amelie Oudea-Castera sa: “Jeg er lei. Jeg er virkelig lei av at idretten vår blir besudlet på denne måten, at vi ikke lenger kan si at vi skal til et stadion med barna våre i en rolig og sikker måte.”

Köln-kaptein Jonas Hector talte til publikum gjennom PA-systemet.

“Vi ønsker virkelig å spille kampen med deg. Vi vil også at den kampen skal finne sted. Men vi må si at vi ikke liker å se dette,” sa han.

“Vi jobbet hardt i fjor og i sluttspillet. Og vi vil veldig gjerne gjøre dette sammen med deg, og vi ber deg om å holde deg rolig og støtte oss så mye som mulig.”

Kampen ble til slutt spilt og endte uavgjort 1-1.Kilde