Shadow

Etter å ha skinnet mot Manchester United, kan en gang Barcelona- og Real Madrid-prospekt Takefusa Kubo endelig være klar til å markere seg


I en alder av bare 21 år har Takefusa Kubo allerede satt sammen en ganske fotball-CV – selv om han kanskje ikke er et umiddelbart gjenkjennelig navn for den gjennomsnittlige fanen.

Tross alt, hvor mange kan telle både Barcelona og Real Madrid blant sine tidligere klubber?

Men etter å ha blitt tvunget til å forlate et LaLiga-kraftverk på grunn av FIFA-reglene og deretter sliter med å få et gjennombrudd hos den andre spanske giganten, ser den japanske angriperen ut til å endelig ha funnet stedet for ham å skinne i Real Sociedad.

Ronaldos Europa League-debut frustrerende i Man United-tapet
Kan retur Queiroz øke Irans FIFA World Cup-håp?
Japanske Doan har fortsatt mye han ønsker å oppnå i karrieren

Etter å ha flyttet til San Sebastian i sommer, gjorde Kubo en umiddelbar innvirkning ved å score et debutmål i en 1-0 seier over Cadiz og har startet tre av sin nye klubbs fire ligakamper så langt i den nye sesongen.

Torsdag kveld, under de sterke europeiske lysene på Old Trafford, var han nok en gang imponerende da Sociedad åpnet sin Europa League-kampanje ved å slå Manchester United 1-0 – deres første seier mot engelsk motstander noensinne.

Etter å ha vært en av de få truslene mot United-backlinjen i åpningen 45, fortsatte Kubo med å plage Victor Lindelof – byttet til høyreback etter pausen til Diogo Dalot – etter pause da Sociedad vokste inn i kampen, helt til han ble byttet ut i det 78. minutt med gjestene allerede i besittelse av det som skulle vise seg å bli vinneren.

Med sin dyktighet og ro i besittelse på full visning, kunne Kubo til og med ha lagt på en assist for Alexander Sorloth med en perfekt pisket venstreving, men for en avgjørende intervensjon fra Lisandro Martinez.

En slik opptreden burde ikke komme som en stor overraskelse når man vurderer forventningene til ham basert på potensialet han viste fra en ung alder.

Da han var bare ti, takket Kubo ja til en invitasjon til å bli med i Barcelonas berømte La Masia-akademi og ville fortsette å bli en produktiv målscorer på ungdomsnivå.

Men da det katalanske antrekket ble funnet å ha brutt FIFAs overgangspolicy for å signere internasjonale spillere under 18 år, ble deres fantastiske talent fra Kawasaki tvunget til å reise hjem.

Nesten umiddelbart ble Kubo snappet opp av FC Tokyo og skulle snart fortsette å bli den yngste målscoreren i J1 League-historien i en alder av 15 år og ti måneder.

Da han spilte vanlig førstelagsfotball til tross for sine ømme år, tok det ikke lang tid før han igjen tiltrekke seg oppmerksomheten til Europas største klubber.

I 2019, med Kubo nå 18, var det Real som vant løpet om sine tjenester.

Kubo ville aldri ha forventet å tvinge seg inn i Los Blancos start-XI med en gang.

Det han ville ha håpet på – i det minste – ville være å til slutt ha en sjanse til å bevise sin verdi.

Tre sesonger kom og gikk med Kubo som effektivt la ut på en mini-turné i Spania, da han ble sendt ut på fire forskjellige låneperioder.

Noen, som den aller første på Mallorca – hvor han nettet fire ganger på 36 opptredener, ga grunn til optimisme.

Andre, som halvsesongen han tilbrakte i Villarreal, gjorde neppe utviklingen hans noe godt da han befant seg i periferien.

Tilbake i sommer var Kubo på vei ut av Santiago Bernabeu igjen – men denne gangen for godt da han bestemte seg for å bli med Sociedad på en permanent overgang.

Det var uten tvil et modig trekk med tanke på at han fortsatt hadde to år igjen av kontrakten med Real, men Kubo trodde tydeligvis at det var riktig tidspunkt å prøve lykken andre steder.

Ikke en dårlig avgjørelse med tanke på at det er en plass i Japans FIFA World Cup-lag.

Det er også langt verre steder å ha gått videre til, med Sociedad som fortsatt tilbyr ham eksponering i en av Europas beste ligaer sammen med kontinental fotball, men som også er et lag som potensielt er på vei opp igjen med påfølgende topp-seks-plasseringer i det siste tre kampanjer.

Selv om Kubo fortsetter å tilbringe en betydelig del av karrieren sin i de ydmykere omgivelsene til San Sebastian, i det minste sammenlignet med Madrid eller Barcelona, ​​ville det neppe være noen skam i det – selv når han matcher med landsmenn.

For hver Shinji Kagawa og Keisuke Honda som utførte sin handel for store europeiske lag, har det vært en Makoto Hasebe eller Maya Yoshida, som fortsatt skaffet seg respektable karrierer til tross for at de viste seg for mindre berømte antrekk.

Likevel, bare 21 år gammel, har Kubo tiden på sin side. Og som han viste mot United på torsdag, har han også fortsatt massevis av potensiale for å bli låst opp.

Selv om hans stints med Barcelona og Real Madrid kanskje ikke har gått etter planen, kanskje – i Sociedad – er det endelig på tide for ham å markere seg.Kilde