Shadow

Daniel Ricciardo utelukker ikke Mercedes reserverolle i 2023


Daniel Ricciardo har ikke utelukket å ta en reservesjåførrolle hos Mercedes neste år, men sier at en racerkjøring med et Formel 1-team fortsatt er hans prioritet.

I forrige måned gikk Ricciardo med på å kutte sin nåværende McLaren-kontrakt ett år etter at det viste seg at laget hadde signert Oscar Piastri for å erstatte ham neste år. Han forlater McLaren på slutten av sesongen og har ennå ikke sikret seg en avtale for neste år.

Det er potensielle åpninger hos Alpine, Haas og Williams for 2023, men Alpine har sikte på Pierre Gasly forutsatt at franskmannen blir løslatt av AlphaTauri, som igjen håper å erstatte ham med den amerikanske sjåføren Colton Herta. ESPN forstår at Ricciardo venter på en avgjørelse fra Alpine før han vurderer en reserveførerrolle.

Men hvis alternativene til Ricciardo begrenser seg, kan en potensiell rute tilbake til en løpskjøring være en reserverolle på et topplag neste år i håp om at et fullt løpssete åpner seg i 2024. Torsdag rapporterte Daily Mail at Mercedes er stiller opp Ricciardo nettopp av den grunn, med bare ett år igjen av Lewis Hamiltons kontrakt på slutten av denne sesongen.

“Sannheten er at jeg holder alle alternativer åpne, ikke bare for neste år, men for fremtiden,” sa Ricciardo på spørsmål om koblingen til Mercedes. – Jeg vet fortsatt ikke hvordan neste år ser ut.

“Men jeg ønsker å være på rutenettet, og jeg vil løpe. Jeg kom inn på det for noen uker siden at selv om dette har vært en utfordrende tid i karrieren min, har det ikke tatt kjærligheten til sporten fra meg og det ønsket om å fortsatt være her og fortsatt konkurrere.

“Så åpenbart mange samtaler eller tanker om neste år og utover det, men som sagt, jeg er fortsatt ikke sikker på hvordan det ser ut.”

Hamilton, som satt ved siden av Ricciardo på den pre-italienske Grand Prix-pressekonferansen på Monza, sa at australieren burde ha sikte på et racersete i stedet for en reserverolle neste år, og la til at han foreløpig ikke har noen planer om å trekke seg kl. slutten av 2023.

“I årevis har vi gått rundt og opp og ned med historier om pensjonisttilværelse og stopp,” sa han. “Men for meg føler jeg meg sunnere enn jeg noen gang har følt meg, siden jeg fokuserer mye på det, og jeg føler meg i form. Jeg elsker det jeg gjør, og jeg har ikke tenkt å slutte med det første.”

Han henvendte seg til Ricciardo og la til: “Beklager kompis! Jeg føler at jeg kan løpe ganske mye lenger, så jeg vil potensielt styre mot det.”

Hamilton sa at hvis han var Ricciardos administrert, ville han ha inngått en avtale nå.

“Jeg synes han burde løpe, personlig,” sa han. “Jeg synes han er altfor talentfull og han fortjener retten til å være blant oss alle som kjører. Men selvfølgelig, hvis han er en del av laget vårt, ville det vært flott, men den rollen er ikke det beste for ham. Jeg styrte ham, han ville løpe.”Kilde