Shadow

Hvem kan clinch, hvem har jobb og hva som står på spill i uke 30


MLS-sesongen 2022 er på hjemmebane. Mens noen lag nærmer seg en ettertraktet plass etter sesongen, er andre på utsiden og ser inn og håper på en sterk avslutning for å nå sluttspillet.

Her er en titt på hva som er en innsats fra et sluttspillperspektiv i helgens kamper.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Fredag ​​9. sept

CF Montreal vs. Columbus Crew

For Montreal er det ganske enkelt. Vinn og du er med. Hovedtrener Wilfried Nancy har gjort en mesterlig jobb denne sesongen i Quebec, og en seier over sjetteplassen Columbus ville forsegle avtalen og også holde deres slanke Supporters’ Shield-håp intakt. I mellomtiden ønsker Columbus en seier for å muligens avverge New England og Cincinnati fra å hoppe dem inn på tabellen og forlate dem utenfor sluttspillsonen på åttendeplass.


Lørdag 10. sept

Charlotte FC mot New York City FC

Til tross for uavgjort 1-1 i Cincinnati på onsdag som har holdt dem uten seier i fire strake kamper, er regjerende mestere NYCFC fortsatt i posisjon til å arrangere en sluttspillkamp i første runde. Imidlertid begynner tiden å renne ut på 12. plass Charlotte for å gjøre opp syv poeng for å komme inn i playoff-sonen.

Nashville SC mot LA Galaxy

Bare fire poeng skiller tredje og sjuende i vest, og Nashville er midt i blinken på fjerdeplass med 45 poeng. De er sikre på å fullføre helgen i playoff-sonen, men de vil heller vinne for å bli topp fire. Galaxy er de nærmeste forfølgerne i vest for sluttspillplass, med 39 poeng på åttendeplass. Vinn, og de kan være tilbake på en plass etter sesongen.

New York Red Bulls vs. New England Revolution

Red Bulls ligger rett i midten av den andre-til-fjerde spilleautomaten som har dem på vei til å være vertskap i første runde. Situasjonen er langt mer farlig for Revs, som ligger på østens åttendeplass og derfor på utsiden ser inn. NYRB kunne ha råd til tap her; New England kan ikke.

Atlanta United mot Toronto FC

Selv om nederlag ikke offisielt eliminerer noen av sidene fra sluttspillet, ville det være den nest siste spikeren i kista. Det er sannsynligvis siste utlysning for 10. plass TFC (34) og 11. plass Atlanta (33), hvor sistnevnte suspenderer Josef Martinez for kampen på grunn av “oppførsel som er skadelig for laget.”

FC Cincinnati vs. San Jose Earthquakes

Cincinnati ligger på 7. og siste plass i øst etter onsdagens 1-1 uavgjort mot NYCFC, så tre poeng er viktig for vertene. I mellomtiden ville skjelvene si adios til ettersesongen med tap.

Philadelphia Union vs. Orlando City SC

Kappløpet om Supporters Shield er i gang, med det allerede sluttspill bundet Union hals-og-hals med LAFC for det trofeet. Når det gjelder Orlando City, vil de være på sky ni etter å ha vunnet US Open Cup på onsdag, men for øyeblikket er det femte med 42 poeng i øst og fire poeng foran åttendeplass, marginene er små.

Chicago Fire FC mot Inter Miami CF

Inter Miami lurer på niendeplass med 36 poeng, bare to bak Cincinnati og New England. Hikke fra begge kan tillate guttene til Phil Neville å katapultere seg til en plass etter sesongen med en seier. Chicago er syv poeng unna sluttspillsonen, så det må i grunnen være en perfekt avslutning fra Fire hvis de skal komme tilbake for å snappe sluttspilltørken (2017).

Seattle Sounders FC mot Austin FC

Austin FC håper den tredje gangen er en sjarm etter at de ikke har sikret seg en første plass i sluttspillet i de to foregående kampene, som begge endte med tap. Fortsatt nummer to i Vesten med 51 poeng og en fempoengspute på tredjeplassen FC Dallas, kan Austin bli sluttspillet med en seier mot et lag fra Seattle som er seks poeng bak sjuendeplassen. Seattles rekke med å ha kvalifisert seg til sluttspillet hvert år henger i en tråd.

FC Dallas mot LAFC

LAFC har allerede tatt en sluttspillplass og er på vei mot en førsteplass i Vesten, men FC Dallas har fortsatt litt arbeid å gjøre for å sikre at de er vertskap i første runde. Bare to poeng skiller dem fra å måtte gå på veien i runde én.

Houston Dynamo FC vs. Sporting Kansas City

Bee Gees sin hit “Stayin’ Alive” kan godt være garderoben for seieren i denne. Sporting KC er sikret på å forbli i sluttspilljakten hvis de kan vinne i Space City, mens sisteplassen Dynamo, som sparket trener Paulo Nagamura på mandag, trenger en seier og enten Portland eller Real Salt Lake for å miste poeng for å holde seg matematisk i live .

Colorado Rapids mot Vancouver Whitecaps

Disse to lagene har nesten identiske rekorder og ligger på 10. og 11. plass i Vesten, med Vancouver litt foran på 34 poeng i motsetning til Colorados 33. Et tap her betyr i utgangspunktet eliminering, mens en seier holder liv i det slanke sluttspillhåpet.

Real Salt Lake mot DC United

Real Salt Lake er sjette med 42 poeng, men ikke langt over skulderen deres er Galaxy på åttende plass med 39. En seier kan imidlertid føre til at de hopper inn i fjerde og vertsposisjon i første runde. DC ligger sist i øst med 26 poeng og et tap pluss at New England får et resultat betyr ingen sluttspill i 2022 for guttene fra hovedstaden.

Portland Timbers vs. Minnesota United

Minnesota befinner seg også midt i den vestlige logjam på en femteplass med 44 poeng, med en hjemme-sluttspillkamp for å gå glipp av sluttspillet, begge muligheter. Portland henger på den siste sluttspillplassen i Vesten (42 poeng) og uavgjort vil i det minste holde dem der i en uke til.Kilde