Shadow

Howard Webb blir leder for Premier League-dommere når MLS-kontrakten går ut


Howard Webb skal bli den nye dommersjefen i Premier League når Mike Riley går av.

Webb, 51, har vært i Professional Referee Organization (PRO) i USA siden 2017, først som sjef for VAR-operasjoner før han ble daglig leder i 2018. Han vil forlate sin stilling i Major League Soccer ved slutten av kontrakten senere. i år, med hans startdato med PGMOL, organet som oversjøisk dommer i engelsk fotball, skal bekreftes.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det ble kunngjort i juni at Riley ville forlate sin stilling som administrerende direktør for PGMOL etter å ha kommet under økende press for dommerstandarder og måten VAR har blitt implementert i Premier League. Under Webb var MLS en av de første ligaene som introduserte VAR, mens Premier League var en av de siste store konkurransene som gjorde det.

“Jeg ser frem til å returnere til England og starte denne nye utfordringen når jeg har oppfylt kontrakten min med PRO – det er en utmerket mulighet for meg,” sa Webb.

“Jeg er veldig stolt av det som har blitt oppnådd i løpet av min periode her, og jeg har som mål å ha en lignende innvirkning med PGMOL, ved å bruke Elite Referee Development Plan som en virkelig drivkraft. Jeg vet at jeg vil arve et sterkt grunnlag lagt av en mye godt arbeid over flere år. Det handler om å opprettholde disse standardene og deretter forbedre dem for å vokse og påvirke spillet i England positivt.”

Webb er gift med tyske Bibiana Steinhaus-Webb, den tidligere dommeren som ble utnevnt til PGMOLs første utvalgte gruppedirektør for kvinner i august 2021.

Webb dømte nesten 300 Premier League-kamper i løpet av en 11 år lang karriere i toppklassen før han trakk seg i 2014. Han dømte verdenscupen og Champions League-finalene i 2010, pluss ligacup- og FA-cupfinalene i henholdsvis 2007 og 2009.

Rileys tidligere rolle som administrerende direktør vil bli delt inn i to stillinger, med Webb som dommersjef og en ennå ikke fylt rolle som driftssjef.

“Dette er velkomne og svært positive nyheter for PGMOL,” sa Riley. «Howards tilbakekomst er et stort kupp, og dette er en fantastisk mulighet for Howard og det nye lederteamet til å bygge på det sterke grunnlaget som er på plass og implementere Elite Referee Development Plan.

“Jeg ser frem til å jobbe med ham og gi så mye støtte som mulig før jeg overlater stafettpinnen til både Howard og den nye Chief Operating Officer senere denne sesongen.”

Elite Referee Development Plan (ERPP) er ment å overhale dommerarbeidet i England, akkurat som Elite Player Performance Plan, som ble introdusert i 2012, forvandlet akademisystemet og førte til at en høyere standard for unge spillere kom gjennom.

Ved siden av de to seniorrollene har nylig pensjonerte dommere Jon Moss, Martin Atkinson og Kevin Friend trappet opp i nyopprettede lederroller. Moss har nå ansvaret for Select Group 1 (Premier League) mens Atkinson er dommertrener for denne gruppen. Moss er sjef for Select Group 2, og jobber i EFL.

ERPP har også som mål å skape en tydelig vei til toppen for de beste unge dommerne og øke representasjonen og mangfoldet.Kilde