Shadow

Hazard sier at Belgias ‘gylne generasjon’ trenger VM-seierBelgia-skipper Eden Hazard sa at landet hans må vinne verdensmesterskapet i Qatar for å rettferdiggjøre «den gyldne generasjonen»-merket de har båret på de siste 10 årene når de ser ut til å levere landets første store trofé.

Den 31 år gamle Real Madrid-spissen har vært kaptein for Belgia siden 2015 og vil delta i sitt tredje verdensmesterskap, i håp om å gå lenger enn tredjeplassen i Russland 2018.

– World Cup Stock Watch: Mount, Weah på vei oppover
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Jeg må sette listen høyt. Jeg skal prøve å gjøre det bedre enn i 2018. Det blir tøft fordi det allerede var ganske bra,” sa Hazard til FIFA mandag. “Jeg er heldig som er kaptein for et flott lag og en stor fotballnasjon, og derfor skylder vi oss selv å ha høye forventninger.”

En generasjon toppspillere som representerer noen av Europas største klubber som Hazard, keeper Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku har gitt håp til en nasjon med nesten 12 millioner mennesker om at de endelig kan vinne et stort trofé.

“Det er alltid snakk om den “gyldne generasjonen”, men det er en viss sannhet i det. Vi har tilbrakt nesten 10 år sammen. Nå har vi unge spillere som begynner å komme gjennom, sa Hazard.

“Selvfølgelig har vi en utrolig generasjon med spillere, men vi har fortsatt ikke vunnet noe. Hvis vi virkelig ønsker å tjene det “gyldne generasjonen” kallenavnet, tror jeg det er den eneste tingen vi fortsatt må gjøre.

“Vår kollektive erfaring har definitivt hjulpet oss i tidligere turneringer, så jeg håper at det vil fortsette i samme slengen en stund til.”

Belgia starter kampanjen mot Canada 23. november før de møter Marokko fire dager senere og Kroatia 1. desember.Kilde