Shadow

Emery utnevnte ny Aston Villa-manager for å erstatte GerrardUnai Emery har blitt den nye Aston Villa-manageren for å erstatte Steven Gerrard, ble det kunngjort mandag.

Kilder fortalte ESPN at samtalene mellom Villa og den tidligere Villarreal-manageren Emery begynte på søndag, fortalte kilder til ESPN, med Premier League-klubben på jakt etter en erstatter for Gerrard som ble sparket etter et 3-0-tap mot Fulham sist torsdag.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

En klubberklæring lød: “Aston Villa er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Unai Emery som klubbens nye hovedtrener.

“En meget erfaren trener på toppnivå som har klart over 900 kamper, Unai har også tidligere klart seg i Premier League under en periode med Arsenal, og ledet Gunners til en Europa League-finale.

“Han har også hatt bemerkelsesverdig suksess i Sevilla og i Paris Saint-Germain. I Sevilla vant han tre påfølgende Europa League-titler mellom 2013 og 2016 før han fortsatte med å løfte et Ligue 1-mesterskap i Frankrike samt to franske cuper, to franske Ligacuper og to Trophee des Champions.

“Unai vil ta over fra 1. november etter at arbeidstillatelsens formaliteter er fullført.”

LaLiga-klubben Villarreal legger nå planer for å finne Emerys erstatter.

Emery, 50, hadde hatt ansvaret for Villarreal siden 2020, og vant Europa League – LaLiga-klubbens første trofé noensinne – i sin debutsesong og tok dem til Champions League-semifinalen et år senere.

Emery var nær ved å flytte tilbake til England i november 2021 da han ble tilbudt managerjobben i Newcastle United, før han valgte å bli i Villarreal.

Emery var opptatt av å returnere til engelsk fotball etter å ha tilbrakt 18 måneder opp og ned i Arsenal fra mai 2018 til november 2019.

– Ogden: Vil Marsch følge Gerrard ut av jobben?
– VAR-anmeldelse: Hvorfor Douglas Luiz’ røde kort ble veltet

Villa ligger på 14. plass på Premier League-tabellen, med 12 poeng på 12 kamper, etter at Gerrards sparking ble fulgt av en 4-0-seier over Brentford søndag under midlertidig sjef Aaron Danks.

Emery ble fremtredende i Spania da han ledet Almeria til opprykk til LaLiga i 2007.

Han trente Valencia til tre påfølgende tredjeplasseringer før en kort periode i Spartak Moskva, og vant deretter tre Europa Leagues på tre år mens han hadde ansvaret for Sevilla.

Emery skrev på Twitter etter nyhetene sprakk mandag: “Mitt hjem, ikke klubben min, fordi jeg har følt meg integrert, elsket, identifisert med og lidenskapelig for Villarreal. Jeg levde på første hånd det utmerkede prosjektet drevet av Roig-familien og vår mye savnede Jose Manuel Llaneza Fra utsiden var det et beundringsverdig prosjekt, og innenfra har jeg vært i stand til å bekrefte dette, følt meg som en del av dette.

“Vi har oppnådd suksess sammen, vi har levd store øyeblikk og, uavhengig av resultatene, har jeg følt meg mer elsket og støttet enn noen gang. Jeg har likt denne reisen maksimalt. Men en del av hver reise er dens slutt.”

Den europeiske suksessen førte til at han tok over i PSG og deretter Arsenal, som han tok til Europa League-finalen i 2019 hvor de tapte mot Chelsea.

Han sikret seg en femteplass den sesongen i Premier League før han ble sparket etter en dårlig start på sesongen 2019-20.

Han har gjenoppbygget ryktet sitt i Villarreal, slo Manchester United i Europa League-finalen i 2021 og tok dem til forrige sesongs Champions League-semifinaler, og slo gigantene Juventus og Bayern München underveis.

Kilde