Shadow

“Han vet hvordan situasjonen er”


Xavi Hernandez sa at Sergino Dest “vet hva situasjonen er” da Barcelona la press på USAs forsvarer til å forlate klubben før overgangsvinduet stenger.

Barca trenger å skaffe midler og redusere lønnsregningen for å kunne registrere €55 millioner sommersignering Jules Konde og Dest er en av spillerne de har bestemt seg for er disponibel.

«For å være ærlig, ønsket vi å signere Cesar Azpilicueta [from Chelsea] og vi kunne ikke, så det er situasjonen, sa Xavi på en pressekonferanse lørdag da han ble spurt om høyrebackposisjonen.

– Notatbok: Innsidehistoriene fra verdensfotballen
– Der USMNTs VM-håper spiller over Atlanterhavet
LaLiga Confidential: ESPN spør spillere om livet og fotballen
Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Men vi har spillere som kan dekke der. Ronald [Araujo] gjorde det bra der sist helg, Sergi Roberto kan spille der og [Kounde] kan også i nødstilfeller.”

På spørsmål om Dest også forblir et alternativ, la Xavi til: “Han vet hva situasjonen er.”

ESPN rapporterte fredag ​​at Xavi snakket med Dest tidligere i uken og fortalte ham at han burde se etter en ny klubb fordi han ikke lenger er en del av planene hans for sesongen.

Dest, 21, foretrekker å bli på Camp Nou, men kommer under intenst press for å gå med på en overgang for å hjelpe Barca med å registrere Konde og, om mulig, styrke seg i andre posisjoner også.

Barca hadde sagt til Dest tidligere i sommer at de ønsket at han skulle bli på grunn av hans evne til å dekke også som venstreback, men deres økonomiske stilling har tvunget dem til å endre holdning.

Med litt over en uke igjen av overgangsvinduet har potensielle søkere til Dest redusert, men Bayern München og Atletico Madrid har allerede investert i høyrebacker denne sommeren.

Chelseas tidligere interesse ser også ut til å ha avkjølt seg, men Manchester United, trent av Dests tidligere Ajax-sjef Erik ten Hag, kan tilby den amerikanske landslagsspilleren en vei ut av Barca.

Pierre-Emerick Aubameyang og Memphis Depay er to andre spillere som Barca kan gå videre i de kommende dagene for å bidra til å skape plass innenfor forbruksgrensen.

Xavi sa at begge vil være tilgjengelige for søndagens tur til Real Sociedad, men lukket ikke døren for at de skulle dra, med Chelsea som forhandler for Aubameyang og Juventus som er ivrige etter Memphis.

«Overgangsvinduet er åpent til kl [Sept. 1] og vi vet ikke hva som vil skje,” la Xavi til. “For øyeblikket, [Aubameyang] er vår spiller og jeg stoler på ham. For meg er han en viktig spiller, men vi får se hva som skjer.

«Foreløpig heller ikke [Aubameyang nor Memphis] har forlatt. Hvis det er et tilbud for en av dem, vil vi se hvordan troppen er og bestemme hva vi skal gjøre.”

Kilder har fortalt ESPN at samtalene mellom Chelsea og Barca om Aubameyang går fremover. Men til tross for deres interesse for Marcos Alonso, ønsker ikke Barca at venstrebacken skal inkluderes i avtalen og vil kun kreve penger.

Det er en forventning om at en mellomting kan oppnås på rundt 25 millioner euro, mens Barca vil flytte for Alonso i en separat avtale når de er sikre på at de kan registrere ham.

Det er imidlertid langt fra en sikkerhet, med Konde som går glipp av en andre kamp denne sesongen på grunn av at Barca ikke kan registrere ham i LaLiga ennå.

“Vi venter på å se,” sa Xavi om Kondes tilgjengelighet denne helgen. “Det hele er i beredskap. Det er ingen nyheter. Vi må flytte spillere videre [to be able to register him].”Kilde