Shadow

Haas sikret fremtidig finansiering i en flerårig avtale med MoneyGram som tittelsponsorer


Haas Formel 1-teamet vil ha betalings- og pengeoverføringsselskapet MoneyGram (MGI.O) som sin tittelsponsor fra neste sesong i en flerårig avtale som vil gi en velkommen tilførsel av penger til seriens eneste USA-baserte antrekk.

Støtten ble offisielt kunngjort på en kaffebar i Austin sentrum torsdag i forkant av helgens amerikanske Grand Prix på Circuit of the Americas.

Haas gikk inn i F1 i 2016 og har tilbrakt mye av den tiden uten en annen tittelsponsor enn Haas Automation, selskapet til maskinverktøyindustriisten og teameieren Gene Haas.

Det Ferrari-drevne teamet er åttende av 10 lag i konstruksjonstabellen, nivå på poeng med AlphaTauri på niende plass.

Uralkali, eid av den russiske milliardæren Dmitry Mazepin, var lagets siste tittelsponsor, men Potash-produsenten ble tvunget ut av sporten i februar etter at oligarken ble plassert på en svarteliste for EUs sanksjoner over Russlands invasjon av Ukraina, som Moskva kaller en ” spesiell operasjon.”

MoneyGram-sjef Alex Holmes sa til Reuters at Formel 1 og Haas passer perfekt for et selskap som opererer i mer enn 200 land og territorier og som søker å gi energi til merkevaren sin.

Neste år vil F1 ha rekord med 24 løp i 21 land og fem kontinenter, inkludert tre i USA.

“Vi liker å tenke på oss selv som en av de raskeste måtene å sende penger på, og F1 er en av de raskeste sportene i verden, vi tror det er en fantastisk overlapping og en ekstremt unik mulighet for oss,” sa Holmes til Reuters.

“Når du tenker på Haas selv, er de litt av et rock and roll-lag og under Genes ledelse og partnerskap med Guenther [Steiner, team principal] Jeg synes de har skapt et veldig overbevisende lag.

“Mange tror kanskje de [Haas] er en slags underdogs, og det er absolutt det som er gøy med det – folk ønsker å rote for dem, de vil at de skal lykkes, og jeg synes det er et flott partnerskap.”

MoneyGram har utforsket sportssponsing før og har samarbeidet med ICC Cricket og Major League Soccer-klubben FC Dallas.

Holmes sa at selskapet hadde mange muligheter til å komme inn i F1, men det var først nylig at det fant riktig passform og timing, med sporten som ser en økning i popularitet delvis på grunn av den anerkjente Netflix-serien Drive to Survive.

De tre løpene i Amerika, inkludert USAs Grand Prix nær MoneyGrams Dallas-hjemmebase, var attraktive med Holmes som beskrev tillegget av Las Vegas til kalenderen som en «game changer».

“Vegas-løpet tror jeg er en game changer. Jeg tror Miami har mye glitter,” sa han.

“Løp som har vært så historiske, så ikoniske i så mange år, som Monaco, har den glansen, men å legge til noe som Las Vegas tror jeg er som Monaco modernisert på steroider.

“Det er en mulighet til å få sporten til å bli levende på det amerikanske markedet.”

Haas-føreroppstillingen inneholder den danske veteranen Kevin Magnussen og Mick Schumacher, sønn av den syv ganger verdensmesteren Michael, men tyskeren er uten kontrakt ved sesongslutt og går en usikker fremtid i møte.

Haas har tidligere krevd at sjåførene skal ta med sponsing, eller støtte fra Ferrari, men Steiner indikerte at teamet vil møte færre begrensninger på en rekke områder som følge av MoneyGram-avtalen.

“Med riktig økonomi går alt bedre,” sa han til Reuters. “Vi jobber for å se hva vi vil gjøre … vi setter ingen tidsfrist for ellers, hvis vi ikke oppnår det, setter du deg selv under press for å ta en avgjørelse og kanskje den feile eller du skuffer folk.

“Vi holder helt åpent og når vi vet nøyaktig hva vi vil, når vi har gjort en avtale, vil vi kunngjøre det.”Kilde