Shadow

Grunnleggende regler for svømming | SportsEngine


De tekniske svømmingsreglene er utformet for å gi rettferdige og likeverdige konkurransevilkår og for å fremme enhetlighet i sporten. Hvert svømmeslag har spesifikke regler utformet for å sikre at ingen svømmere får et urettferdig konkurransefortrinn.


Ny i sportssvømming illustrasjon for start av løp timerikon

Start av løpet

Ved starten av hvert heat signaliserer dommeren til svømmerne om å gjøre seg klare med en kort serie fløyter, etterfulgt av en lang fløyte, som indikerer at de bør ta sine posisjoner på startblokkene.

Når alle er klare, signaliserer dommeren med utstrakt arm til starteren at svømmerne er klare.

Starteren vil gi kommandoen “take your mark” og svømmerne vil umiddelbart innta sin startposisjon. Når alle svømmerne står stille, vil starteren gi startsignal.


Ny på Svømming False Starter klokkeikon

Falske starter

En svømmer som starter før startsignalet vil bli diskvalifisert. Når det skjer, vil svømmere som er igjen på startblokkene kunne forlate startposisjonene sine når “Stå opp”-kommandoen utstedes.

Hvis startsignalet er gitt før diskvalifikasjonen er erklært, vil løpet fortsette uten stopp. Hvis både dommeren og starteren observerer bruddet, vil den eller de involverte svømmerne bli diskvalifisert når løpet er fullført.


Nytt på Swimming Events-ikonet

arrangementer

I innledende og finalestevner kan en svømmer ikke konkurrere i mer enn tre individuelle stevner per dag.

I et tidsbestemt finalestevne kan en svømmer ikke konkurrere i mer enn seks stevner per dag.


Nytt på Swimming Seeding-ikon

Seeding og finaler

Foreløpige heats

Påmeldingstider skal oppgis av stevnekomiteen med raskeste svømmer først og tregeste svømmer sist. Svømmere uten tider oppført vil bli ansett som de tregeste og plassert på slutten av listen.

Såing varmer

Mesterskap har tre finaleheat. Den raskeste svømmeren plasseres i finaleheatet, med den nest raskeste svømmeren plassert i nest siste heat, og den tredje raskeste svømmeren i tredje til siste heat. Den fjerde raskeste svømmeren og påfølgende kvalifiseringer plasseres i finaleheatet sammen med den raskeste svømmeren.

Finals Lane Assignments

Den raskeste svømmeren på vei inn i finalen vil bli plassert i midtbanen, med den andre og tredje raskeste plassert ved siden av. Nedre såing vil fortsette mot endene av bassenget.Kilde