Shadow

Griezmann fremtid: Barcelona saksøker Atletico over €40 millioner overgangssum for forward


Barcelona planlegger å inngi et søksmål som krever at Atletico Madrid betaler dem 40 millioner euro for Antoine Griezmann, har kilder fortalt ESPN.

Griezmann (31) sluttet seg til Atletico på et toårslån i 2021, og de to klubbene er i strid om en klausul som vil gjøre avtalen permanent.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Kilder nær den katalanske klubben har fortalt ESPN at Barca mener at Griezmann spilte over 45 minutter i 30 av de 37 kampene han var tilgjengelig for forrige sesong betyr at Atletico nå er forpliktet til å signere ham for €40 millioner.

Atletico hevder i mellomtiden at Griezmann må spille over 45 minutter i 50 % av kampene han kan velges i over to sesonger, ikke bare én, for at klausulen skal tre i kraft.

Derfor har Griezmann kun blitt brukt som innbytter i andre halvdel av kampene denne sesongen, og kom inn i det 62., 62., 64., 63. og 61. minutt av deres fem kamper.

Kilder sier at Barcas juridiske team har gått gjennom kontrakten og er overbevist om at de har rett, men Atleticos tolkning av klausulen er forskjellig.

En talsperson for Atletico sa til ESPN at klubben ikke har mottatt noen offisiell kommunikasjon fra Barcelona om at de kan gå til rettslige skritt, og heller ikke har de blitt varslet av noen tredjeparter om at det kan være tilfelle.

“Det er hva det er,” sa Griezmann til journalister etter å ha scoret vinneren i Atleticos Champions League-kamp mot Porto onsdag.

“Det er ikke i mine hender. Jeg vil [play] mer, men jeg vil gi alt i minuttene jeg får. Jeg er glad for å være her, det eneste jeg vil er å gi alt for denne klubben, for Cholo [coach Diego Simeone] og fansen.”

Kilder fortalte ESPN forrige måned at de to klubbene hadde holdt en serie møter der Atletico prøvde å overtale Barca til å gå med på en lavere avgift.

På spørsmål om situasjonen på en pressekonferanse fredag ​​sa Barca-manager Xavi: “Det har ikke med meg å gjøre, det er et spørsmål mellom de to klubbene. Det er ikke noe jeg har vært involvert i. De to klubbene må snakke. Men det er ingen debatt her, vi tror han er en Atletico Madrid-spiller.”

Simeone føler fortsatt at Griezmann kan bidra utover denne perioden, men Atletico er forsiktige med å betale €40 millioner for en spiller som fyller 32 før sesongslutt.

Barca er heller ikke opptatt av å ta Griezmann tilbake, ettersom lønnen hans på over 20 millioner euro vil ta opp en stor del av deres LaLiga-forbruksgrense. Griezmann kom til Barca fra Atletico i en avtale verdt over €100 millioner i 2019.

Han scoret 35 mål på to sesonger på Camp Nou før han returnerte til Atletico, som han først ble med fra Real Sociedad i 2014.Kilde