Shadow

Fotballkarriere fylt med inspirasjon, innovasjon


Et av Marie Fitzgeralds nåværende SportsEngine-prosjekter kombinerer fotball og teknologi, to av hennes største lidenskaper.

Mia Hamm var en gang ansiktet til kvinnefotballen. Og Hamms høyskole, University of North Carolina, var det foretrukne reisemålet for de fleste stjerneøye unge jenter som spilte fotball.

Regn Marie Fitzgerald som en av disse spillerne.

“Jeg hadde en del Mia Hamm-plakater,” sa Fitzgerald, en produktmarkedsføringsmedarbeider hos Sports Engine. «De ble teipet overalt. Døren min var dekket av dem.»

Naturligvis var North Carolinas skolefarge Fitzgeralds fargevalg. «Jeg hadde babyblå putevar, babyblå alt. You name it,” sa Fitzgerald.

Som barn vokste opp i det sørlige Wisconsin, drev Fitzgerald med langrenn og basketball. Etter å ha blitt overbevist om å prøve seg for fotballaget, var hun en all-conference kicker for Fort Atkinson High School etter å ha gått glipp av bare to field goal-forsøk som senior.

Men fotball var sporten som satt fast. Fitzgerald spilte hovedrollen for ungdomsskolelaget hennes, og var deretter en toppscorer og All-American ved Augsburg University i Minneapolis. Så snart hun forlot Hamm-scenen, fant Fitzgerald forbilder og inspirasjon gjennom hele fotballkarrieren, ingen mer innflytelsesrik enn mangeårige Augsburg-trener Mike Navarre.

“Han var på en måte den første treneren som virkelig fokuserte på ting som ikke bare var sportsrelatert,” sa Fitzgerald. «Han lærte oss hvordan fotballsporten kan hjelpe deg å bli et bedre menneske, for å si det sånn. Han ville alltid si: ‘Du vet, vi kommer ikke til å forandre verden, men vi kan absolutt prøve.’ Han er superidealistisk.»

Fitzgerald gir de samme livstimene gjennom arbeidet som fotballtrener med Fusion Soccer Club med base i de vestlige Minneapolis-forstedene Plymouth og Wayzata. Hun begynte å trene ungdomslag for det som er den største fotballklubben i Minnesota mens hun fortsatt gikk på college, og trener for tiden en U11-lag for jenter.

“Når jeg trener nå prøver jeg å tenke på hvordan jeg kan sørge for at det vi gjør i fotball er relatert til spillerne våre i deres personlige liv og deres familieliv,” sa Fitzgerald. “Bare holistisk gjør dem til et bedre menneske. Og jeg tror sport har evnen til å gjøre det for folk, akkurat som det gjorde for meg.»

Et av Fitzgeralds nåværende SportsEngine-prosjekter kombinerer to av hennes største lidenskaper innen fotball og teknologi. Hun er en del av teamet som jobber med Hudl i den felles sponsede Innovator of the Year-konkurransen der vinneren vil motta en premiepakke på $50 000 for sin fotballklubb.

“I utgangspunktet kan folk nominere hvem som helst som er en del av en fotballklubb,” sa Fitzgerald. “Så vinneren kan være en forelder, idrettsutøver, trener, administrator, kontorpersonale – alle som er tilknyttet klubben. De kan gå videre til konkurransesiden og nominere noen som driver med innovativt arbeid. Enten det er noe med teknologi, kanskje videostreaming, kan det være noen nye innovative øvelser de bruker. Hvem som helst kan gi sin elevator-pitch og si hvorfor, hvem det enn er, bør bli kåret til årets innovatør.»

Innovasjon i Fitzgeralds spilledager inkluderte øyeåpnende videostudieøkter.

“Du kan bli bedt om å gjøre så mange ting,” sa hun. «Og så kan du se deg selv ikke gjøre de tingene du tror du gjør. Det er som: “Åh wow, du har rett jeg gjorde ikke det jeg skulle gjøre.”

“Etter å ha sett video var jeg i stand til å lage mønstre og scenarier – “Jeg husker at jeg så dette, jeg burde gjøre dette.” Det endte opp med å fungere for meg.”

NOMINER EN INNOVATOR

Hjelp til å hedre de som styrker innovasjon i klubbfotball. Enten de har utviklet innovative måter å undervise i spillet på, kommunisere med spillere og familier eller administrere et klubbfotballprogram, vil vi vite om det.



Kilde