Shadow

Ferrari avslører engangsdesign med gult motordeksel for italiensk Grand Prix


Ferrari har avslørt den finjusterte fargen den skal bruke under helgens italienske Grand Prix for å feire 75-årsjubileet til bilselskapet.

Den engangsformede fargen har en skvett gult for å hylle Modena, hjembyen til selskapets grunnlegger Enzo Ferrari. Gult er en av fargene i Modenas våpenskjold og er også grunnen til den gule bakgrunnen på Ferraris berømte steilehestlogo.

“F1-75-designet vil ha flere innslag av gult, med svarte innlegg,” heter det i en Ferrari-pressemelding. “Endringene, som kun er planlagt for dette løpet, vil være synlige på frontvingen, rundt haloen, på motordekselet og bakvingen, den siste delen har også logoen med den berømte “F lunga” i gult på en svart bakgrunn og det samme gjelder for sjåførenes løpsdrakter.”

12. mars 2022 var det 75 år siden den første Ferrari, 125 S, rullet ut fra selskapets fabrikk i Maranello.

Enzo Ferrari hadde opprinnelig basert sitt hovedkvarter i Modena, men flyttet selskapet sitt til Maranello i 1942 i troen på at hjembyen hans ville bli et mer sannsynlig mål for alliert bombing under andre verdenskrig.

Gult har sjelden blitt brukt i Ferraris liv, da teamet tradisjonelt har kjørt i rødt, som er Italias nasjonale racingfarge. Men da Enzo Ferrari designet selskapets stekende hestelogo, skrev han “cavallinoen var og har forblitt svart. Jeg la til den kanarigule bakgrunnen som er fargen på Modena.”

Helgule Ferrarier har kjørt i F1 før, om enn i hendene på private i stedet for fabrikkteamet. I 1961 ledet belgiske Olivier Gendebien kort sitt hjemmeløp i en gul 156 ‘Sharknose’, men ble slått til det rutete flagget av tre røde fabrikk Ferrari og endte til slutt på fjerde plass.Kilde