Shadow

Chelsea sparker Tuchel – Reaksjon i sosiale medier på sjokkavskjed etter Champions League-tap


Chelsea har sparket manager Thomas Tuchel etter at en dårlig start på sesongen 2022-23 kulminerte med tirsdagens sørgelige nederlag i deres Champions League-gruppespillåpning på Dinamo Zagreb, men kunngjøringen om sparken kom fortsatt som et sjokk.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

The Blues har tapt tre av de siste fem kampene sine – et underveldende løp som inkluderer Premier League-opprør mot Leeds United og Southampton.

1-0-tapet mot Dinamo i Kroatia var Tuchels 100. kamp med ledelsen for Chelsea siden han ble utnevnt til hovedtrener i januar 2021.

Bare 123 dager senere erobret tyskeren Champions League før han la til UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup kort tid etterpå. Han hadde imidlertid ikke det helt på sin egen måte i finalen, og tapte i FA-cupens rygg mot rygg mot Leicester City og Liverpool, mens han også tapte mot Jurgen Klopps side i Carabao Cup.

Han forlater nå Chelsea mindre enn en uke etter at klubbens nye eiere brøt Premier League-rekorden for bruk i et enkelt overgangsvindu ved å sprute over £270 millioner på Raheem Sterling, Wesley Fofana, Marc Cucurella, Kalidou Koulibaly og Pierre-Emerick Aubameyang.

Tuchel vant 60 av kampene han overvåket i Chelsea, uavgjort 24 og tapt 16 ganger. Hans samlede seiersprosent på 60 % holder seg ganske bra mot Blues’ tre tidligere managereselv om han selvfølgelig fortsatt er den eneste blant dem som har vunnet den største prisen i løpet av sin tid i Vest-London.

Når det er sagt, avslører en spesielt illevarslende statistikk sammenbruddet av lagets defensive besluttsomhet i andre halvdel av hans periode, med Chelsea som bare slapp inn 24 mål i løpet av tyskerens første 50 kamper som manager, bare for å sende mer det dobbelte av beløpet (53) i siste halvdel.

Avskjedigelsen hans på dette tidspunktet burde kanskje ikke komme som et for stort sjokk gitt det Tuchel pleier ikke å vare mer enn to år i noen storklubb — bare spør Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain, hvor hans funksjonstid begge endte før han var i nærheten av å fullføre en tredje kampanje.

Å lede klubben til Champions League-ære i 2020-2021 må åpenbart bli Tuchels fineste øyeblikk i Chelsea, og slå andre Premier League-rivaler Manchester City i finalen for å løfte trofeet for første gang siden 2011-12.

Andre mindre europeiske titler fulgte, så vel som en snev av nasjonale finaler den påfølgende sesongen, men respektive ligaplasseringer på fjerde og tredjeplass under den tyske taktikeren vil uten tvil bli sett på som relativt skuffende.

Sosiale mediers reaksjoner på Tuchels avgang tidlig i sesongen har vært blandet med noen fans som stiller spørsmål ved følelsen av å la overgangsvinduet komme og gå før man begynner prosessen med å ansette en ny hovedtrener.

Det var til og med skjeve hvisking om at den nye medeieren Todd Boehly – som utnevnte seg selv som klubbens direktør for fotball for sommerens overgangsvindu – kanskje allerede har den perfekte kandidaten i kø.

Noen forestilte scener fra debriefingen etter Dinamo mellom Tuchel og Boehly onsdag morgen beslektet med hans løpende sidelinjekamp med Conte under forrige måneds 2-2 uavgjort mot London-rivalene Tottenham Hotspur.

På godt og vondt vil sammenstøtet med Conte gå ned som et av de mest minneverdige bildene fra hans tid i Chelsea, og kanskje det var øyeblikket det hele begynte å gå galt.

Det ble også humring over kortheten til den tidligere Dortmund-sjefens gjensyn med Aubameyang, som varte i hele 59 minutter tirsdag kveld.

Vel, de vil alltid ha Zagreb.

Kilde