Shadow

Hvilke spillere gikk glipp av sommeroverføringer?


Etter at overgangsvinduet stengte, ble det til slutt noen trekk som så ut til å skje hele sommeren. Mens Frenkie de Jongs lange og offentlige frieri av Manchester United var det mest profilerte, var det andre kjente navn som også noe overraskende ble sittende.

Det er en rekke grunner til at spillere kanskje ikke går videre: hovedpersonene selv kan velge å bli og prøve å sette i gang en vaklende karriere; det er også de som kan ha vokst ut av sine nåværende klubber, men hvis profil og bidrag er for integrert til å få lov til å forlate; og noen ganger kan en kollapset avtale kompromittere karrieren til en spiller på kort sikt. Her ser vi på et utvalg spillere som av en eller annen grunn kan ha hatt det godt av å bytte klubb i løpet av sommeren.

Fra å potensielt signere sin andre trolldom på Old Trafford på en relativt høy tone, som få kan argumentere med hans individuelle bidrag forrige sesong, de tvetydige hendelsene rundt portugiseren denne sommeren – orkestrerte han en flytting andre steder? — kan ha gjort noen supportere usikre på hans engasjement. Ettersom Erik ten Hag begynner å sette sitt preg på Manchester United uten at Ronaldo har spilt noen vesentlig rolle i klubbens bemerkelsesverdige formueomvending siden sesongstart, og vant de fire siste kampene, er det legitimt å lure på om 37-åringen kanskje bare forbli en perifer figur under nederlenderens ledelse. Selv om det ikke er noen åpenbare grunner til at den treningsbesatte Ronaldo ikke skulle fortsette å gjøre en avgjørende innvirkning på det aller høyeste nivået, er det vanskelig å tenke på et annet prosjekt som vil appellere til ham like mye som det ville appellere til klubben — eller vice versa.

Fra å være en vanlig – og bidra ganske positivt – i løpet av hans første halve sesong på Camp Nou, hadde aksjen til den nederlandske landslagsspilleren allerede begynt å falle da Xavi Hernandez tok over som hovedtrener. Å ende opp som en bit-part-spiller var absolutt ikke i manuset da den tidligere Man United-spissen signerte for Barcelona på bakgrunn av fire fremragende sesonger i Ligue 1 med Lyon.

Ganske overraskende – til tross for rapportert interesse fra Chelsea sent i overgangsvinduet – valgte Depay å bli i Barcelona. Ikke bare ser det ut til at han får enda færre sjanser fra trener Xavi Hernandez enn han fikk mot slutten av forrige sesong (han har ennå ikke vært med i en ligakamp), men Barcelonas nylige signeringsrunde har også ført til betydelig konkurranse om angrepsplassene. skjerpet.

Frenkie de Jong, 25, Barcelona

En annen nederlender som endte opp med å bli i Barcelona i stedet for å hoppe av for å bli med i Premier League, De Jongs av/på-flytting til Manchester United (eller Chelsea) var uten tvil den mest omtalte ikke-hendelsen i sommerens overgangsvindu. Historien – delvis utspilt i media – var en stadig skiftende historie som gikk så langt som påstander om brutte løfter og trusler om rettslige skritt. I et forsøk på å balansere bøkene og sjonglere økonomien deres for å møte LaLigas krav til lønnstak, ble Barcelona angivelig enige om et gebyr på €75 millioner med Manchester United.

Men da De Jong ikke viste noen intensjon om å forlate Catalonia, resulterte dødsfallet i en offentlig visning av misnøye som sjelden er sett mellom en klubb og en spiller. I det minste fra utsiden så det ut til at fiendskapen mellom partene var av en type som det ikke er noen vei tilbake fra, men ganske merkelig nok har den nederlandske midtbanespilleren vært med i Barcelonas fire første ligaoppgjør for sesongen (selv om han bare har startet en.) Imidlertid er det fortsatt vanskelig å se for seg at sårene raskt vil gro.

Selv om det ikke er under radaren, er det rimelig å si at Zahas innvirkning på Crystal Palace de siste sesongene har vært noe undervurdert utenfor det sørøstlige London. Hvorvidt hans skjebnesvangre trolldom i Manchester United – der Premier League-karrieren hans tilsvarte å komme fra benken to ganger – kan fortsatt underbygge en idé om at Elfenbenskysten-landskampen ikke er egnet for en “storklubb” eller om han har vært konsekvent priset ut av markedet, kan det hevdes at Zaha har modnet til en spiller som fortjener mer enn å bære et lag som er bestemt til midt på tabellen eller bare blir oppfattet som et motangrep.

Basert på sesongstarten hans (fire mål fra åpent spill i fem Premier League-kamper) er det få tegn til å bremse ned fra den brede spiss – som også har et fint hold-up-spill når han spiller gjennom midten – men med en påstått interesse fra Chelsea forrige måned, å ikke se 29-åringen i Champions League denne sesongen kan virke som en tapt mulighet.

Selv om belgieren aldri så ut til å flytte fra Bernabeu denne sommeren – tilsynelatende basert på hans egen vilje til å kjempe om en førstelagsplass eller få klubber som sannsynligvis vil tilby ham en fristende nok lønnspakke – for å se hvordan Hazard ville reagere på rollen som en nøkkelspiller med ekstra ansvar andre steder er likevel en spennende tanke.

Med en mengde angrepsmuligheter, i brede og dype områder, i en side bygget på kraft, tempo, intensitet og mobilitet, er det vanskelig å se for seg at dette endelig er kampanjen for Hazards etterlengtede oppstandelse – eller at det noen gang er sannsynlig skal skje i Real Madrid. Med VM som kommer om noen måneder, kan også utsiktene til ordinær spilletid ha kommet godt med.

Fortsatt omtrent på høyre side av midten av 20-årene, er det ikke noe desperat hastverk for portugiserne å flytte fra Molineux. Når det er sagt, kan det hevdes at overgangsperioden som nettopp var borte var mulighetens sommer for defensive/sittende midtbanespillere med jevn pasningsspill (for å nevne noen: Manchester City hentet inn Kalvin Phillips, Manchester United signerte Casemiro, og Liverpool signerte Arthur på lån.)

Med kontrakten hans som løper i ytterligere to år, kan Wolves’ beslutning om å beholde sin innflytelsesrike midtbanespiller bli skikkelig testet neste sesong. Like mye som hans lojalitet til klubben han ble med i Championship bør applauderes, Neves (som debuterte i Champions League for FC Porto i en alder av 17) er en fotballspiller av en standard som man forventer å se regelmessig i europeisk konkurranse .Kilde