Shadow

Fernando Alonso slutter seg til Aston Martin på en flerårig avtale fra 2023


Fernando Alonso vil erstatte avtroppende Sebastian Vettel på Aston Martin neste sesong, bekreftet Formel 1-laget mandag.

Den to ganger verdensmesteren har signert en flerårig avtale med laget.

Aston Martin flyttet raskt for å sikre Alonsos tjenester etter at Vettel kunngjorde pensjonisttilværelsen torsdag.

Flyttingen åpner for at Alpine kan gi Formel 2-mesteren Oscar Piastri et løpssete neste sesong.

Alonso sa så sent som torsdag at han var ute etter å bli i Alpine, som han ble med for to år siden da han kom tilbake til F1.

Det betyr at Alonso vil samarbeide med Lance Stroll, sønnen til Aston Martins eier Lawrence, neste år.

“Dette Aston Martin-teamet bruker tydelig energien og engasjementet for å vinne, og det er derfor et av de mest spennende lagene i Formel 1 i dag,” sa Alonso i en uttalelse. «Jeg har kjent Lawrence og Lance i mange år, og det er veldig åpenbart at de har ambisjoner og lidenskap til å lykkes i Formel 1.

“Jeg har fortsatt sulten og ambisjonen om å kjempe for å være i fronten, og jeg ønsker å være en del av en organisasjon som er forpliktet til å lære, utvikle og lykkes. Vi setter alle pris på at det er mye som skal gjøres for å komme til fronten. , og at vi må bruke all vår energi på å jobbe sammen for å finne ytelse.

“Lidenskapen og lysten til å prestere som jeg har vært vitne til, overbeviser meg om å opprettholde gleden og forpliktelsen til sporten. Jeg har tenkt å vinne igjen i denne sporten, og derfor må jeg ta de mulighetene som føles riktige for meg.”

Alonso kom tilbake til F1 i 2021 etter to år ute av kategorien racing i World Endurance Championship og forsøk på å vinne Indy 500.

Han hadde håpet å sikre seg motorsportens trippelkrone, som inkluderer seier i Monaco i F1, Le Mans 24 Hours og Indy 500. Etter å ha gått glipp av Indy 500, har han nå rettet blikket tilbake mot F1.

Lawrence Stroll la til: “Jeg har kjent og beundret Fernando i mange år, og det har alltid vært tydelig at han er en engasjert vinner som meg.

“Det virket derfor naturlig å invitere Fernando til å være en del av utviklingen av et vinnerlag, og vi slo veldig raskt fast i de siste samtalene at vi har de samme ambisjonene og verdiene, og det var logisk og enkelt å bekrefte vårt ønske om å jobbe sammen .”Kilde