Shadow

Brasils fantastiske 2022-VM-drakter inspirert av den mektige jaguaren


Med litt over 100 dager til verdensmesterskapet i fotball i 2022 begynner, har Brasil avduket draktene de skal ha på seg i Qatar.

De Selecao — Nr. 1 i FIFAs verdensranking for menn og på jakt etter et rekordforlengende sjette verdensmesterskap og deres første på 20 år — vil absolutt se ut som rollen når de går inn i turneringen med et fantastisk par skjorter.

Den første rekken av trøyer som ble sluppet til publikum på mandag – modellert av stjerner som Alisson, Philippe Coutinho, Marquinhos og Rodrygo – ble utsolgt på en time, og vi burde egentlig ikke bli overrasket.

Ved første øyekast ser utformingen av hjemmetrøyen ut for hver tomme den tradisjonelle Brasil-drakten, med den berømte gule trøya pyntet med smakfulle dryss av blå og grønne detaljer.

En nærmere titt avslører imidlertid at selve stoffet er flekkete med et uvanlig trykkmønster, inspirert av pelsen til jaguaren – den største kattearten i Amerika.

Jaguaren – den tredje største katten i verden, etter tigre og løver – er et av de mest ikoniske dyrene i Amazonas, med sin karakteristiske pels prikket med mørke flekker og rosetter.

Som sådan, sier produsentene Nike at den “levende, heftige” trøya er “inspirert av det ustoppelige gruset” til de mer enn 200 millioner menneskene som bor i den søramerikanske nasjonen.

Mens den gule hjemmeskjorten har jaguar-motivet i et diskret reliefftrykk, er mønsteret desto mer levende på den blå bortetrøyen, som ser grafikken gjengitt i en iøynefallende grønnfarge på ermene.

De to draktene har vist seg å være en umiddelbar hit med Brasil-spillere på vei til Qatar 2022, med Richarlison full av lovord om den nye nasjonale stripen.

“Vakker, fantastisk, den vakreste i verden,” sa Tottenham Hotspur-spissen til Globo.

“Det er ikke noe bedre i verden enn å ha på seg skjorten til det brasilianske laget. Det er denne som skremmer motstanderne, og nå som VM kommer, gir det sommerfugler i magen.”

Brasil starter sin VM-kampanje mot Serbia 24. november før de møter gruppe G-motstanderne Sveits og Kamerun henholdsvis 28. og 2. desember.

Kilde