Shadow

Fernando Alonso røyker på «idioten» Lewis Hamilton


Fernando Alonso stemplet den syvdobbelte verdensmesteren Lewis Hamilton som «en idiot» som først vet hvordan man kjører i front etter at de kolliderte på den første runden i den belgiske Grand Prix søndag.

De to gamle rivalene kjempet om tredjeplassen nedover Kemmel-straighten, mens Hamilton ønsket å overta Alonso rundt utsiden av Les Combes-chikanen.

Da de gikk gjennom inngangen til hjørnet, tok de kontakt, og sendte Hamiltons bil opp i luften kort før begge gikk over avløpsområdet og ble med på kretsen igjen.

En radiomelding fra Alonso ble senere sendt, med spanjolen som sa: “For en idiot! Å lukke døren fra utsiden. Vi hadde en flott start, men denne fyren vet bare hvordan han skal kjøre og starte inn først.”

Alonso kunne fortsette, men kollisjonen avsluttet Hamiltons løp. Mercedes ba ham stoppe bilen flere svinger senere.

Hamilton påtok seg full skyld for hendelsen.

“Når jeg ser tilbake på opptakene, var han i blindsonen min og jeg ga ham ikke nok plass, så det var min feil i dag,” sa Hamilton. “Bare beklager for laget.”

På spørsmål om radiomeldingen sa han: «Det spiller ingen rolle hva han sa. Som sagt, det var min feil».

Stewardene anså ikke hendelsen som verdig til videre etterforskning, og antydet at de følte at det hadde vært en racinghendelse med ingen av sjåførene overveiende å klandre.

Begrunnelsen var: “Stewardene gjennomgikk videobeviset og slo fast at Alonso var på innsiden ved sving fem. Hamiltons forhjul var foran Alonsos ved inngangen til hjørnet.

“Alonso flyttet bilen sin off line til innsiden med begge høyre sidedekk helt på fortauskanten og til og med litt innenfor fortauskanten. På intet tidspunkt så det ut til at Alonso mistet kontrollen eller understyring.

“Hamilton svingte inn mot toppen av hjørnet med Alonso fortsatt langs siden og kollisjonen skjedde.

“Stewardene mente at dette var en hendelse i første runde med mye bevegelse i forhold til andre biler i de første svingene, og foretok derfor ingen ytterligere handling.”

Ironisk nok, på tidspunktet for Alonsos sitat, hadde Hamilton vært den eneste sjåføren det siste tiåret som hadde vunnet et løp fra 14. eller lavere, og gjorde det i 2018 German Grand Prix.

En kort stund etter kollisjonen tok Max Verstappen en bemerkelsesverdig seier på Spa etter å ha startet fra samme posisjon.Kilde