Dundee United vs. Celtic – Fotballkamprapport – 28. august 2022

Celtic ydmyket Dundee United 9-0 på søndag for å utligne sin egen skotske Premier League-rekordseier, en dag etter at Liverpool slo Bournemouth med samme poengsum i Englands Premier League.

Resultatet på Tannadice Park matchet Celtics 9-0-seier over Aberdeen i 2010-11 og var den største borteseieren i konkurransens historie, og slo sin egen 8-1-triumf på Dunfermline Athletic i 2005-06.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Et hattrick i første omgang av den japanske spissen Kyogo Furuhashi og en diskant av den israelske vingen Liel Abada utgjorde seks av Celtics mål.

Furuhashi scoret sitt tredje på tilleggstid i åpningsperioden, og den portugisiske vingen Jota scoret til 4-0 ved pause.

Abadas trippel, Josip Juranovic og Carl Starfelt fullførte ruta.

Ange Postecoglous side hoppet Rangers til topplassering på tabellen med 15 poeng på fem kamper.

Liverpool vant sin første seier for sesongen lørdag mot opprykkede Bournemouth, og vant også 9-0 og utlignet rekorden for den største Premier League-seieren.