Shadow

Fernando Alonso kan ta Aston Martin til neste nivå


Fernando Alonso har “fart, sult, motivasjon og erfaring” til å hjelpe Aston Martin å ta neste steg, men ting kan bli vanskelig hvis de ikke leverer en rask nok bil for den tidligere verdensmesteren, sa teamsjef Mike Krack tirsdag.

Alonso vil foreta overgangen fra Renault-eide Alpine til Aston Martin i 2023 som en erstatning for den firedobbelte verdensmesteren Sebastian Vettel, som går av med pensjon ved slutten av denne sesongen.

“Det vil være utfordrende for oss,” sa Krack i et intervju med BBC. “Normalt, sjåfører med denne erfaringen, har de ikke dette ønsket om å vinne… spesielt hvis de allerede har vunnet.

“Fernando har denne unike kombinasjonen av fart, sult, motivasjon og erfaring. For oss er det den perfekte kandidaten. Ulempen kan være at hvis bilen vi leverer bare ikke er god nok, så vet vi at det blir vanskelig.

“Vi tror det er veldig, veldig viktig å ha en som Fernando for å ta neste steg som et lag.”

Aston Martin har hatt 11 topp-10-plasseringer denne sesongen, med Vettels sjetteplass i Aserbajdsjan Grand Prix sitt beste resultat. De ligger på niende plass i 10-lags konstruktører med seks løp igjen på kalenderen.

“Du må lære å styre mestere, noe vi allerede gjorde med Sebastian,” la Krack til. “Fordi disse sjåførene er veldig krevende, er de ganske vanskelige å administrere.

“Jeg vil ikke engang si at Sebastian er så vanskelig å håndtere hvis du er gjennomsiktig, ærlig og rettferdig. Og jeg tror det samme gjelder for Fernando.

“Han vet godt når han kommer hit at vi sannsynligvis ikke vil vinne det første løpet sammen. Men han kan være trygg på at vi gir alt og vi vil lytte til hva han har å si.”Kilde