Shadow

Inaki og Nico Williams, brødre på forskjellige landslag, skriver historie for Athletic Club


Inaki og Nico Williams skapte historie i den spanske toppklassen da begge fant nettet i Athletic Clubs kom-fra-bak-seier mot Rayo Vallecano – de første brødrene som gjorde det på 17 år – selv om de ser ut til å være på. kurs for å representere ulike nasjoner ved verdensmesterskapet i Qatar.

I Premier League leverte Alex Iwobi kanskje sin beste Everton-prestasjon da de slo ned West Ham United, mens Sadio Manes fine tidlige form i Bundesliga fortsetter å forlate ham.

Williams-brødrene nyter begge en berg-og-dal-banestart på den nye sesongen, og etter at begge fant nettet i helgen, håper de begge å avslutte 2022 ved verdenscupen i Qatar.

Duoen skrev LaLiga historie på lørdag, da de ble det første brødreparet som scoret i den samme toppkampen siden Diego og Gaby Milito scoret for Real Zaragoza mot Barcelona i 2005.

Målene var nok til å hjelpe Bilbao-laget til å hoppe tilbake fra et mål ned for å beseire Rayo og gå inn i landskampspausen innenfor topp fire.

For den baskiskfødte Inaki Williams var målet hans høydepunktet på hans 239. påfølgende utflukt i LaLiga – en rekordforlengende kamp i en seks og et halvt års løp som så ut til å være i fare da han plukket opp en muskelskade tidligere i sesongen.

Målet hans setter ham imidlertid i god nytte for sitt første internasjonale vindu med Ghana, etter å ha forpliktet seg til Black Stars tidligere i år – seks år etter at han gjorde sin eneste opptreden for Spania.

Hans yngre bror Nico scoret sitt første seniormål helgen før – da Athletic knuste Elche – og han fulgte det opp med en herlig innsats mot Rayo.

20-åringen har etablert seg som en av de flinkeste ungdommene i den spanske toppklassen denne sesongen, og La Roja kastet umiddelbart ikke bort tiden på å inkludere ham i troppen deres for de kommende Nations League-kampene mot Sveits og Portugal.

Williams’ oppringning førte forutsigbart til anklager om at Spania ringte ham opp bare som en måte å blokkere ham fra å vise seg for Ghana i fremtiden.

«Jeg gjør ikke dette for å stoppe [Nico] går med Ghana; han er ung og en veldig interessant spiller,” sa Spanias trener Luis Enrique. “Han spiller oftere med Athletic nå, og har en fantastisk fremgang.

“Jeg liker ham enormt. Vi har hatt ham i juniortroppen og har fulgt ham lenge. Jeg regner med at familien kommer til å glede seg: Tenk på festen hvis de begge går til VM… og de når finalen; vel, det ville være den absolutte saken.”

Bare tiden vil vise om Nico, den dyktigere og mer teknisk dyktige av paret, kan nyte en mer suksessrik karriere i Spania enn hans en-caps-søsken.

Timingen virker “praktisk”, og saken om Adama Traore burde tjene som en advarsel, siden Wolverhampton Wanderers-vingen ble raskt sporet til Spania-troppen etter å ha antydet at han hadde til hensikt å representere Mali; wideman har bare gjort åtte utflukter for La Roja, og ingen siden september 2021.

Lagkameratene i Athletic, brødrene vil nå gå hver til sitt for landskampspausen, med begge potensielt i kø for å få sine internasjonale debuter – en andre i Inakis tilfelle – i løpet av noen få dager.

Mohammed Kudus har vært en av Afrikas fremragende utøvere i Europas største ligaer denne sesongen, og han fortsatte sin fantastiske start på kampanjen med nok et mål i Eredivisie i helgen.

Midtbanespilleren – som snart er Inakis nye lagkamerat med Black Stars – åpnet scoringen for Ajax Amsterdam borte på AZ Alkmaar, og han har hatt en finger med i syv mål i de siste fem kampene.

Han klarte imidlertid ikke å inspirere Ajax til en ny seier, da deres ubeseirede serie i Eredivisie tok slutt med et 2-1-tap.

Tapet førte til at Ajax glipte fra topplasseringen på rangstigen, men Kuduss form burde få slutt på snakk om vedvarende misnøye i Amsterdam etter å ha mislyktes i å sikre en overgang til Everton på overgangsdagen.

Kudus vil nå rette oppmerksomheten mot landskampspausen, og Ghanas VM-forberedelse mot Brasil.

Iwobi er kanskje ikke på vei til VM, men Nigeria-midtbanespilleren kommer absolutt i form ettersom Everton fortsetter å etablere sin nye identitet under Frank Lampard.

Eks-Arsenal-mannen har vært en av de mest forbedrede spillerne under Lampards periode på Goodison Park, og fant konsistensen og selvtilliten som var fraværende under hans tre første sesonger på Merseyside.

Iwobi var imperialistisk da Everton beseiret West Ham United 1-0 på søndag, med sin assist til Neal Maupays vinner høydepunktet av en storslått allround-oppvisning.

Nå plassert på venstre side av Lampards midtbanetre, er Iwobis samspill med Anthony Gordon en viktig ressurs i Toffees’ arsenal, mens han i økende grad vet når han skal stikke inn og la den dynamiske Vitalii Mykolenko overlappe fra venstrebacken.

Iwobi skapte to målmuligheter i løpet av kampen – bare Jarrod Bowen klarte mer – og bare Vladimir Coufal registrerte flere berøringer enn nigerianeren.

Etter å ha sett mer av ballen enn noen annen Everton-spiller, er det klart at Iwobi er sentral i Toffees’ tilnærming, og de kommer neppe til å angre på at de lot Andre Gomes reise på lån til Lille.

Ingen spillere på banen slo mannen sin mer enn Iwobi, selv om hans økte ytelse fremover ikke har tatt bort det defensive bidraget og den disiplinerte løpingen som (omtrent) har hjulpet ham med å holde Everton-fansen på side.

Han ga fire betydelige defensive bidrag mot West Ham, og på bakgrunn av nyere bevis kan han ennå innse det enorme potensialet han viste de første årene i Arsenal.

Senegal-landslagsspilleren Idrissa Gueye debuterte i mellomtiden for Everton etter å ha signert fra Paris Saint-Germain, og tryggheten han bringer til midtbanen burde hjelpe slike som Iwobi og Amadou Onana til å få større innvirkning på den siste tredjedelen.

I motsetning til Iwobi, virker Mane ikke nærmere å gjenoppdage formen han demonstrerte tidligere i karrieren.

Den senegalske landslagsspilleren begynte livet i Bayern München med fire mål i de fire første kampene sine, men den regjerende afrikanske fotballspilleren av året har mistet mojoen ettersom Bayern har mistet veien: Mane har bare scoret en gang av syv kamper siden han fikk en brakett i konkurransen. 7-0 riving av Bochum i slutten av august — i den tyske cuptriumfen over ydmyke Viktoria Koln.

Eks-Liverpool-midtbanespiller Dietmar Hamann, som snakket i forkant av helgens oppgjør, stilte spørsmål ved om Mane ble brukt riktig av Bayern-sjef Julian Nagelsmann.

“Han er ikke integrert,” sa han til GMX. “Jeg så ham i Liverpool, hvor han spilte gjennom midten, men det er ikke hans posisjon. Nå tar han den posisjonen i Bayern også.

“Han er på sitt beste når han kommer fra utsiden; han ser ikke glad ut for meg.

“Han virker isolert og tar nesten ikke del i kampen. Bayern må ta tak i det.”

Mane er ikke fremmed for måltørke; han gikk mer enn 13 og en halv time uten å score for Liverpool før han slo til mot Chelsea i januar, og han vil håpe å gjenoppdage scoringsskoene sine når Senegal møter Bolivia på lørdag.Kilde