Shadow

Fernando Alonso ber Lewis Hamilton om unnskyldning for “idiot” jibbFernando Alonso planlegger å be om unnskyldning personlig til Lewis Hamilton ved helgens nederlandske Grand Prix etter å ha kalt den syv ganger mesteren en “idiot” etter en kollisjon i forrige helgs belgiske Grand Prix.

Hamilton og Alonso tok kontakt mens de kjempet om posisjonen på Les Combes på den første runden av løpet. Hamilton tok senere på seg skylden for hendelsen, men på tidspunktet for ulykken gjorde Alonso frustrasjonen klar over radioen fra bil til pit.

“For en idiot!” sa Alonso. “Å lukke døren fra utsiden. Vi hadde en flott start, men denne fyren vet bare hvordan han skal kjøre og starte inn først.”

I forkant av helgens nederlandske Grand Prix sa Alonso at det var en umiddelbar reaksjon ment for løpsingeniøren hans, men følte også at den hadde blitt blåst ut av proporsjoner.

“Det gjorde en stor ting,” Alonso. “Først av alt er det Lewis, han er en mester, han er en legende av vår tid. Og så når du sier noe, og jeg beklager å gjenta dette, mot en britisk sjåfør, er det et enormt medieengasjement etter det.

“De har sagt mange ting til Checo [Perez]til Carlos [Sainz], til meg. Hvis du sier noe til en latinsk sjåfør, er alt litt morsommere.

“Når du sier noe til andre, er det litt mer alvorlig, men uansett, ja, jeg beklager.”

Alonso gjorde også klart at han ikke står ved sine kommentarer i radiomeldingen.

«Nei, jeg tror ikke [that he can only drive and start in first]”, sa han. “Det er ikke det at jeg tror eller ikke tror, ​​det er fakta at det ikke er slik.

“Det er noe du sier i øyeblikkets hete, men ingenting av det jeg sa er sant, og det er fakta som er helt motsatt. Så jeg har enorm respekt.”

Etter å ha sett reprisene, sa Alonso at han ikke klandret Hamilton og i stedet godtok stewardenes avgjørelse om at det var en racinghendelse i første runde. Han la til at spenningen ved å kjempe om plasseringer i topp tre førte til at han kritiserte Hamilton over radioen.

“Jeg tror ikke det var mye å klandre i det øyeblikket å se på reprisene for å være ærlig, fordi det var en hendelse i første runde og vi er nær hverandre. Øyeblikkets hete, øyeblikkets adrenalinet, slåssing til slutt for topp to, topp tre fikk meg til å si de kommentarene jeg ikke burde si.

“Samtidig sa jeg etter løpet at det var en racinghendelse etter min mening. Når du sier noe på radioen, i det øyeblikket tror du at du snakker med ingeniøren din, så du forbereder strategien, starter du i de tre beste, forbikjører du Checo i første sving og løper etter det andre. Og så skjer det noe og du sier noe til kameraten din. Til kollegaen din, til ingeniøren din i det øyeblikket.

“Selvfølgelig skal du være klar over at det skal kringkastes, men det er som om noen gjør en hard takling eller noe i fotball. I det øyeblikket sier du noe til lagkameraten din eller hva som helst, og i det øyeblikket blir det ikke sendt. Før løpet eller etter løpet sa jeg det jeg tenkte. På radioen sa jeg noe jeg ikke var… Jeg tror ikke på den måten.”

På spørsmål om han hadde beklaget til Hamilton personlig, sa han: «Nei, ikke ennå, men jeg vil forhåpentligvis se ham i dag.

“Når vi holder på med TV-pennen vil jeg henvende meg til ham og si unnskyld hvis han forsto det på den måten. Jeg har absolutt ingen problemer med ham og jeg har enorm respekt for ham.”Kilde