Shadow

F2s Jack Doohan i miksen for Alpine 2023-setetAustralske Jack Doohan, sønn av den fem ganger motorsykkelverdensmesteren Mick, er en kandidat til å erstatte Fernando Alonso på det Renault-eide Alpine Formel 1-teamet, ifølge administrerende direktør Laurent Rossi.

19-åringen gjør det bra i sin rookie Formel 2-mesterskapssesong og er medlem av det alpine førerakademiet.

Rossi sa til www.formula1.com-nettstedet at Doohan var en vurdering, selv om Alpine på fjerdeplass ville foretrekke noen mer erfarne som ville kunne score store poeng umiddelbart.

“Vi tror på ham, han har vist mye potensial, spesielt i det siste – snakk om å være tilstede i rett øyeblikk,” sa Rossi.

“Han er en flott person, han er rask, faren hans er også en mester jeg beundrer og en person jeg beundrer. På en eller annen måte vil vi prøve å sette ham i en F1-bil på et tidspunkt.”

Mick Doohan var verdensmester i 500cc, før den klassen ble MotoGP, fra 1994-98.

Rossi sa imidlertid at Alpine var “en gang bitt, to ganger sjenert” etter den nylige kontraktstriden med den australske reservesjåføren og 2021 Formel 2-mester Oscar Piastri som har signert for McLaren for 2023.

Alpine hadde brukt mye på å forberede Piastri og hadde planlagt å låne ham ut til Williams, på samme måte som Mercedes gjorde med George Russell.

“Vi vil respektere vår forpliktelse til alle sjåfører i akademiet vårt, men vi lurer på om vi skal fortsette eller ikke,” sa Rossi.

“Vi er revet fra hverandre. Vi tror på verdien av systemet, men hvis vi ikke er beskyttet, er det verdt det?…Vi lurer virkelig. Det er en stor skuffelse. Kanskje en stor realitetssjekk.”

Den erfarne franske føreren og løpsvinneren Pierre Gasly blir sett på som Alpines førstevalg for å erstatte den doble verdensmesteren Fernando Alonso, som flytter til Aston Martin neste år, sammen med Esteban Ocon.

Gaslys flytting fra Red Bull-eide AlphaTauri avhenger av at Red Bull får lov til å signere den amerikanske IndyCar-sjåføren Colton Herta, som ikke har nok poeng til en superlisens og som trenger spesiell tillatelse fra FIA.

Indikasjoner fra det styrende organet er at de vil holde seg til reglene.

“Jeg tror at hvis det ikke er Colton Herta, så vil Pierre Gasly bli og ingenting vil endre seg,” sa AlphaTauri-sjef Franz Tost til journalister.Kilde