Shadow

F1-team er “oppkastposer” for sinte sjåførerMercedes-sjef Toto Wolff sa at han ikke hadde noe problem med Lewis Hamiltons profane radiomeldinger under den nederlandske Grand Prix fordi lagene spiller rollen som «oppkastposer» for sjåførene sine i emosjonelle øyeblikk.

Hamilton ba senere om unnskyldning for å ha fortalt teamet at de hadde “skrudd” ham, selv om han sa at han aldri vil be om unnskyldning for å ha på seg følelsene på ermet.

Hamilton var opprørt over ikke å få et nytt sett med myke dekk for omstart og var maktesløs til å stoppe seg selv å skli fra første til fjerde.

Wolff sa at F1-løp alltid vil inneholde sinte sjåfører.

“Du blir emosjonell … det gjør jeg også i løpet,” sa Wolff. «Og når du er sjåføren i bilen, kommer den bare ut av deg, du kan ikke engang stoppe den.

“Vi er søppelbøtta, oppkastposen i flyet, og vi tar alt det fordi vi trenger det. Slik har det alltid vært i forholdet mellom frustrert sjåfør og pit-veggen.”

Hamilton hadde roet seg betydelig når han gikk ut av bilen og utførte sine medieoppgaver.

Wolff sa at Hamilton ikke trengte mye forklaring om hva som hadde skjedd.

“Vi har sittet sammen og diskutert løpsstrategien. Det var noe vi i morges bestemte oss for å ta en risiko.

“Det slo virkelig tilbake for ham. Jeg tror generelt omstendighetene, jeg synes å ha Max bak seg og slike ting, det var helt ubehagelig. Men det er mer positivt å ta. Og dette er det vi også har pratet om: at bilen er raskere.”Kilde