Shadow

Erling Haaland roser å bli ‘rutine’


SEVILLE, Spania – Pep Guardiola sier Erling Haaland har blitt en så produktiv målscorer i Manchester City at det er en del av hans “rutine” på kampdagen å snakke om nordmannens mål etter kamper.

Haaland scoret ytterligere to mål i 4-0-seieren over Sevilla tirsdag for å ta rekorden hans i Man City til 12 mål på sine første syv kamper.

– Dawson: Haaland får City til en pangstart i Champions League
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Han forbedret også Champions League-rekorden til 25 mål på 20 kamper, og Guardiola sa at det begynner å bli en tradisjon å berømme 22-åringen etter mål i de fem siste kampene hans.

“Jeg elsker denne rutinen, og det har vært en rutine i hver eneste pressekonferanse etter kamper som snakker om ham og målene hans,” sa Guardiola. “Forhåpentligvis kan han fortsette denne rutinen. Tallene taler for seg selv. Det er ikke bare de to målene, det er alltid han er der, alltid er han der. Det er alltid følelsen av at han kunne scoret flere mål.

“Tallene hans hele karrieren, til og med tidligere lag, er ganske like. Han har en utrolig følelse av mål.”

City hadde også Phil Foden og Ruben Dias på resultatlisten i Spania da Guaridolas lag gjorde den perfekte starten på gruppe G.

Foden var også med på å skape Haalands andre mål med et skudd som ble parert tilbake i 16-meteren av Sevilla-keeper Bono.

“I det siste har han [Foden] spiller ikke så bra, men han gjør alltid en jobb og løper og kjemper og han er stabil for laget,” sa Guardiola. “Du kan spille dårlig fordi du er menneskelig, men du kan aldri gjøre det Phil gjør hver eneste kamp, ​​og det er hvorfor han fortjener å spille.”

Guardiola var også imponert over Manuel Akanji, som debuterte etter at deadline dagen flyttet fra Borussia Dortmund.

Akanji gikk inn på grunn av skader på Ayermic Laporte og John Stones og kunne beholde sin plass for Tottenham Hotspurs besøk på Etihad Stadium på lørdag.

“Han trente en og en halv dag med oss, men han viste hvilken erfaring han har i Dortmund og hvilken god midtforsvarer Manchester City brakte til oss,” sa Guardiola.

“Han har samme kvalitet som [Aymeric], kan han bryte linjene med pasningen. Han leser veldig godt mellomrommene, og jeg er veldig fornøyd på hans vegne.”Kilde