Borussia Dortmund vs. FC København – Fotballkamprapport – 6. september 2022

Borussia Dortmund tok en 3-0-seier over FC København i sin Champions League gruppe G-åpning på tirsdag, da tyskerne spilte foran en sjelden kapasitet på 81 000 publikummere i en europeisk kamp.

Kaptein Marco Reus tok ledelsen i det 35. minutt før Raphael Guerreiro la til en ny rett før pause og Jude Bellingham sørget for 3-0 i den 83. med vertene drevet av den berømte ‘Yellow Wall’ med 25 000 stående fans.

Styrende organ UEFA har tillatt plasseringsfans i noen kamper i Europa denne sesongen, noe som øker kapasiteten for noen lag.

“Vi har noen tøffe turer foran oss. I kveld var en massiv kamp og folk skjønner kanskje ikke hvor viktig den første kampen er,” sa målscorer Bellingham.

Den engelske landslagsspilleren utlignet Theo Walcotts rekord som de eneste to engelske tenåringene som spilte 17 Champions League-opptredener.

“Nøkkelen for oss er å prøve å være så konsekvente som mulig, jobbe hardt for å holde oss i konkurransene så lenge som mulig. Hvis vi kan holde oss på denne banen tror jeg vi kommer til å klare oss,” sa han.

Dortmund, som savnet flere spillere på grunn av skade, inkludert målvakt Gregor Kobel, Mo Dahoud og Jamie Bynoe-Gittens, ble nesten overrasket etter 20 sekunder med skuddet fra Københavns kaptein Zeca traff stolpen.

De tok gradvis kontrollen og spiss Anthony Modeste, som med sine 34 år ble den eldste Dortmund-spilleren som fikk sin Champions League-debut, skjøt over stangen etter godt arbeid fra Julian Brandt i det niende minuttet.

Portugal-landslagsspiller Guerreiro gjorde det mye bedre etter en en-to med Giovanni Reyna tre minutter før pause til 2-0 etter at Reus hadde scoret åpningen.

Dortmund-keeper Alexander Meyer, som gikk inn for Kobel og debuterte for klubben, stoppet en god innsats fra Lukas Lerager i starten av andre omgang for å beskytte deres tomålsovertak.

Danskene falt raskt tilbake igjen og Dortmund burde ha scoret nok et godt før Bellingham fullførte en rask overgang i den 83. etter nok en assist fra Reyna.

Dortmund, hvis belgiske landslagsspiller Thorgan Hazard ble skadet i det 23. minutt, spiller neste uke mot Manchester City, som er i aksjon senere tirsdag mot Sevilla i den andre gruppekampen.