Shadow

Chelsea sparker Thomas Tuchel som manager etter en dårlig sesongstart


Thomas Tuchel har fått sparken som Chelsea-manager etter en dårlig start på sesongen, meldte klubben onsdag.

Chelsea startet sin Champions League-kampanje med et sjokk 1-0-tap mot Dinamo Zagreb tirsdag.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Tuchel ble utnevnt til Frank Lampards etterfølger i januar 2021 og ledet Chelsea til deres andre Champions League-krone i mai samme år.

Chelsea ligger imidlertid på sjette plass i Premier League etter seks kamper, og kilder har fortalt ESPN at forholdet til Tuchel og medeier Todd Boehly hadde blitt anstrengt i løpet av sommeren på grunn av uenighet om klubbens overgangspolitikk.

Ikke desto mindre kom kunngjøringen onsdag morgen som noe av en overraskelse gitt at Chelsea hadde brukt mer enn 250 millioner pund på ni spillere inkludert Pierre-Emerick Aubameyang, en 33 år gammel spiss som Tuchel tidligere hadde et nært samarbeid med i Borussia Dortmund.

En uttalelse fra klubben lød: “På vegne av alle i Chelsea FC, ønsker klubben å skrive sin takknemlighet til Thomas og hans stab for all deres innsats i løpet av tiden deres i klubben. Thomas vil med rette ha en plass i Chelseas historie etter vinne Champions League, Super Cup og klubb-VM i sin tid her.

«Ettersom den nye eiergruppen når 100 dager siden overtagelsen av klubben, og ettersom den fortsetter sitt harde arbeid for å ta klubben videre, mener de nye eierne at det er riktig tidspunkt å gjøre denne overgangen.

“Chelseas trenerteam vil ta ansvar for laget for trening og forberedelse av våre kommende kamper ettersom klubben går raskt for å utnevne en ny hovedtrener.”

Tuchel var kritisk til laget sitt etter deres nederlag i Europa tirsdag.

“Jeg så det ikke komme, åpenbart var jeg i feil film,” sa Tuchel til journalister. “Jeg trodde at den siste kampen hjalp oss. Jeg trodde laget var forberedt, jeg trodde vi visste hva dette handler om.

“Jeg vet egentlig ikke hvor denne prestasjonen i dag kommer fra. Mangel på besluttsomhet, mangel på sult og mangel på intensitet til å faktisk gjøre de tingene vi trenger på høyeste nivå. Vi er tydeligvis ikke der vi ønsker å være .

“Jeg er sint over prestasjonene våre. Det er ikke presist nok, det er ikke klinisk nok, det er ikke aggressivt nok på ballen, det er ikke bestemt nok. Det er ikke godt nok individuelt, det er ikke godt nok som et lag.”Kilde