Shadow

Erling Haaland-målet for Manchester City var dels Johan Cruyff, dels Zlatan Ibrahimovic


Pep Guardiola hyllet Erling Haalands vinner mot tidligere klubb Borussia Dortmund som en krysning mellom Johan Cruyff og Zlatan Ibrahimovic.

Den norske spissen tjente Manchester City til en 2-1-seier mot sin tidligere klubb med en akrobatisk avslutning i det 84. minutt – hans 13. mål på bare åtte kamper siden sommerens overgang til Etihad Stadium.

Guardiola sa at målet fremkalte minner fra Cruyff og Ibrahimovic – som City-manageren så ut til å sarkastisk kalle en «kjær venn» etter konflikt mellom paret under tiden deres sammen i Barcelona – og innrømmet at det hadde forsvunnet en for det meste under pari. fra laget hans.

– Dawson: Haalands fantastiske streik gjør Dortmund-seieren minneverdig
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Kanskje folk som kjenner meg vet hvilken innflytelse Johan Cruyff hadde på livet mitt som person, mentor og for mange år siden scoret han et utrolig mål på Camp Nou for Barcelona mot Atletico Madrid,” sa Guardiola.

“I det øyeblikket Erling scoret trodde jeg det var ganske, ganske likt. Jeg husker min kjære venn Ibrahimovic, som har denne evnen til å sette beinet på taket, og Erling er ganske lik i det.

“Jeg tror det er hans natur, han er elastisk, han er fleksibel og har evnen til å ta kontakt og sette ballen i nettet. Jeg tror hans mor og far gir ham den fleksibiliteten.”

City klarte ikke å registrere et skudd på mål i første omgang og falt bakpå til en Jude Bellingham-heading kort tid etter pause.

John Stones, som spilte på høyreback, utlignet med en usannsynlig 20-yards rakett etter 80 minutter, og Guardiola antydet etterpå at han ikke var fornøyd med store deler av lagets prestasjon.

“Vi var ikke i riktig tempo,” la Guardiola til. “Målet fra John Stones. I første omgang skyter ikke John Stones, men i det øyeblikket var vi i riktig rytme.

“John var i riktig rytme og gjør et eksepsjonelt mål. Vi kan ikke klare de 60 eller 65 minuttene vi spiller, vi er et annet lag. Det handler ikke om å vinne eller tape, hver dag må du prestere bra. Det er en god lekse.”

Målscorer Bellingham var i mellomtiden en av Dortmunds fremtredende utøvere, med den 19 år gamle midtbanespilleren stemplet som “en eksepsjonell spiller” av Guardiola etter kampen.

“Jeg synes vi var strålende i det meste av kampen,” sa Bellingham. “Vi ga dem lite å jobbe med. De virkelig gode spillerne deres spilte bra, men de drepte oss ikke nødvendigvis i farlige områder.

“Jeg tror det var der vi hadde fordelen, og tydeligvis flotte lag, du gir dem en gård og de kan levere sånn, de kan skade deg og det var det de gjorde i kveld.”Kilde