Shadow

Er det sport? PGA Tour-LIV golffeide gir mye drama


Av Charlotte Wilder
FOX Sports spaltist

Velkommen til en ny utgave av «Is It Sports?», hvor jeg, Charlotte Wilder, bestemmer om noe er eller ikke er sport. Hvis du er forvirret, Les dette. Takk for at du spiller.

Golf liker å late som om det ikke er dramatisk.

Sporten har i århundrer blomstret i de høyeste lag i samfunnet, der folk tror de er diskrete, private og over rotet. Disse menneskene er selvfølgelig ikke over noe, men golf har lenge eksistert i den gamle pengefantasien om vakkert velstelt gress, folk som bærer tingene dine for deg og samtaler i rolige toner.

PGA-touren har lenge vært den eneste profesjonelle golf-“ligaen” i verden som virkelig betyr noe, så den har ikke vært nødt til å forholde seg til noe målrettet høyt eller frekk. Til tross for måten PGA presenterer seg på, har den alltid vært full av sladder. Bryson DeChambeau og Brooks Koepka hadde dummeste pågående feide av all tid. Tiger Woods, selv om den definitivt er den mest talentfulle golferen som noen gang har levd, var ikke uten sin del av skandalen (dere kjenner alle, og hvis du ikke gjør det, google det). John Daly er … John Daly. Og ingen liker Patrick Reed.

Likevel holdt PGA oppe en fasade av rolig kompetanse. Majors som The Masters glattet ut ruffede fjær med pimentost og forbud mot teknologi. Alt var bra.

Da dukket LIV Golf opp.

Den saudi-støttede, skandaleplagede, ufattelig velstående enheten entret golfverdenen som Rodney Dangerfield i «Caddyshack». LIV tok en hurtigbåt rett til treskroget til PGA Tour. Krasjen har etterlatt spillere i vannet, klamret seg til treplanker mens overherrene i LIV kaster ned gullbelagte stiger og sier: “Klatr ombord. Vi har kaviar i kjøleskapet og champagne på fat, og alt det vil koste deg er din sjel.”

Så åpenbart er golf en sport. Men hvilke aspekter av LIV-PGA-kampen er sport?

En påminnelse om kriteriene:

1. Innebærer det konkurranse?
2. Krever det en betydelig mengde fysisk anstrengelse?
3. Kan du skrive om det på et sportsnettsted uten at folk spør hvorfor du skriver om det på et sportsnettsted?
4. Kan du velge side?
5. Ville et flertall av mennesker bli underholdt av å se den?
6. Ville du gjort det for moro skyld?
*7: Føles det som sport? (Kan overstyre alle andre kriterier.)

La oss ta en titt.

LIV-slagordet: “Golf, men høyere”

Dette er et veldig dumt slagord, men det er også veldig nøyaktig. Saudi-Arabias suverene formuesfond støtter LIV, og det planlegger å sette en haug med gullbelegg og marmor på det tradisjonelle lakkerte treet med golfstemning. Den nye satsingen tilbyr mye større lønninger for å vinne mesterskap enn PGA gjør ($25 millioner per konkurranse) og enda mer penger for å bare godta å spille i turneringer (Tiger Woods ble angivelig tilbudt $800 til $900 millioner, noe han takket nei til).

Men denne slagordet oppfyller ikke kriteriene mine for sport, og tillater heller ikke regel nr. 7 å overstyre dem. For det er desidert halt.

Dom: Ikke sport

Å få spillere til å bruke LIV-utstyr hele tiden

The Wall Street Journal fikk nylig tak i noen av kontraktene for LIV-golfere, og de er ganske noe. Golfere må bruke LIV-klær mens de spiller golf, de må godta å rekruttere andre golfere til LIV når de blir bedt om det, de må få godkjenning før de gjennomfører intervjuer, og de må få tillatelse til å bruke hvilken som helst logo mens de konkurrerer. De vinner også $1 million hvis de vinner et av PGAs fire store mesterskap *eyeballs emoji*.

Dom: Det er aldri sport å fortelle folk hvordan de skal kle seg. Selv i bryllup. La brudepikene ha på seg hva de vil.

Uansett, tilbake til golf.

Forlater PGA Tour for LIV

Muligens det minst overraskende aspektet ved LIV-situasjonen er hvilke spillere som har hoppet av PGA-touren for å bli med. De er golfens skurker – eller i det minste spillerne som har bidratt til mest dramatikk (noe av det morsomt, noe av det ikke): Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Patrick Reed, Sergio Garcia og flere.

Se, før jeg går videre: Jeg får oppfordringen om å sikre at dine etterkommere har kontanter til verden tar slutt (med mindre du har et barn som går useriøst og investerer alt i kryptovaluta). Det er vanskelig å takke nei til penger, og det er veldig lite penger i sport (eller verden) som er «rene».

Noen golfere sier også at de er interessert i LIV for muligheter til å utvide spillet, for å legge til konkurranse til sporten og tilbringe mer tid med familiene sine via LIVs kortere tidsplan (som kanskje ikke er kortere enn PGA-tourens).

Men mange mennesker har med rette anklaget saudiaraberne for å bruke LIV Golf for å “sportsvaske” rekorden deres på menneskerettigheter. Noen familier til ofre for 11. september skrev til og med et brev til Mickelson, der de fordømte ham for å ha jobbet med saudierne.

Det er skitne penger, og så er det … dette.

Dom: Ikke sport

Å gå over noens puttelinje for å snuble dem

Scottie Scheffler, som i skrivende stund ikke har sluttet seg til LIV, gikk nylig over Cameron Smiths puttinglinjeog dermed bryte en av de uskrevne reglene for golf i en herlig smålighet.

Smith har flørtet med LIV, og det har gått en stund nå at han blir med.

Jeg er en stor fan av offentlige visninger av respektløshet som kan forsvares som ulykker.

Dom: Definitivt sport

Å trekke seg fra PGA-arrangementer på grunn av “hoftebehag”

Smith, siden Scheffler gikk over linjen hans, har trukket seg fra det kommende BMW Championship på grunn av “hoftebehag.” Mange i golfverdenen himlet med øynene over nyhetene.

Kanskje dette ikke er en skade, men et farvel til PGA fra den unge mannen med en multe som nettopp vant British Open.

Dom: Svak politimann, ikke sport

Forbyr golfere å spille i PGA hvis de signerte med LIV

Så snart spillerne begynte å hoppe av, var PGA-touren slik: “Hei, du kan ikke sitte med oss ​​lenger.” Turen krever at medlemmene ber om tillatelse før de deltar i arrangementer som er i strid med turplanen.

Så turneen forbød dem rett og slett.

Dom: Fet trekk, føles som sport

Saksøke PGA Tour

Etter utestengelsen sa spillerne: “Øh, ja vi kan sitte med deg.” Og for å bevise det saksøkte en gruppe LIV-golfere PGA og anklaget den for brudd på antitrust.

Per nå har en dommer avslått begjæringen deres om besøksforbud og vil ikke la dem spille i PGA-arrangementer.

Dom: Som regel er søksmål generelt ikke sport, så dette er ikke sport.

Kaller ut Tiger Woods i en rettssak

I søksmålet hevder LIV-golferne: “The [PGA] Tour fikk også Tiger Woods til å gjøre sitt bud og offentlig kritisere golfere – spesielt yngre golfere – for å bli med i LIV Golf ved å foreslå at de aldri ville spille i The Masters, The Open eller andre Majors og ikke ville tjene OWGR-poeng.”

Woods gjorde faktisk dette, men muligens av seg selv. Han sa: “Jeg er uenig med de som har gått til LIV. Jeg tror de har snudd ryggen til det som tillot dem å komme til denne stillingen.”

Woods sier at LIV-spillere “vendte ryggen” til PGA

Woods sier LIV-spillere "snudde ryggen til" på PGA

Tiger Woods ga skarp kritikk av golferne som har forlatt PGA for LIV-touren. Colin Cowherd forklarer hvorfor denne holdningen kan være hyklersk og hvorfor Woods kan tjene på at spillere forlater PGA.

Å klage på geitens mening er dumt.

Dom: Ikke sport

Saksøker Golf Channel

Den 16. august Reed saksøkte Golf Channel (ikke en setning jeg trodde jeg skulle skrive når som helst snart!) og kommentator Brandel Chamblee for ærekrenkelse, “feilrapportering av informasjon med usannhet og/eller hensynsløs ignorering av sannheten.” Reed hevdet at de aktivt har ærekrenket ham i ni år, siden han var 23 år gammel, for å skape «et fiendtlig arbeidsmiljø» og «ødelegge hans rykte».

Reed ble straffet to slag for å ha jukset ved Hero World Challenge i 2019 ved å forbedre sin posisjon, selv om han hevder det ikke var med vilje. Påstander om juks har fulgt ham siden college. Han hevder at Golf Channel og Chamblee har vekket fansens harme ved å snakke om det, og han ser ikke ut til å like å bli kritisert for å ha forlatt PGA Tour for å bli med i LIV.

Han stopper ikke i søksmålet for å vurdere om han og hans oppførsel – kanskje! – hadde noe med stemningen hans å gjøre.

Bedømmelse: Du gjettet det – ikke sport

Skru ned LIV for å bli på TNT

Basketball store og profesjonelle TV-reklame-opptredende indre Charles Barkley vurderte å bli med LIV som kommentator. Det ville sannsynligvis ha betydd å gi opp jobben som medlem av “NBA on TNT”-laget.

Hvis Chuck hadde brutt opp det mannskapet for å spille med LIV – når han allerede har det som jeg antar er mye penger — jeg ville ha blitt veldig, veldig lei meg.

Men det gjorde han ikke. I hvert fall ikke ennå.

Dom: Definitivt sport

Gir oss drama å følge og ryster golfens verden, selv om resonnementet og menneskene bak det er ganske rotete

Dom: Sport

Charlotte Wilder er en generell spaltist og medvert for “Folkets sportspodcast” for FOX Sports. Hun er beæret over å representere det stadig forsømte Boston-området i sportsmedier, elsker å snakke med sportsfans om følelsene deres og er gladest når hun spiser en pølse på en ballpark eller nachos på en stadion. Følg henne på Twitter @TheWilderThings.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde