Shadow

Englands Beth Mead, Sarina Wiegman nominert til UEFA-spiller og årets trener-priserEngland-stjernen Beth Mead og hovedtrener Sarina Wiegman er nominert til UEFAs kåringer for kvinners spiller og årets trener.

Mead bidro til å lede løvinnene til deres første europeiske tittel forrige måned på hjemmebane, og ble kåret til turneringens spiller og endte som den felles toppscoreren med seks mål.

Euro-vinner Daly forlater Houston for Aston Villa
Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Englands trener Sarina Wiegman leder shortlisten for trenerprisen som også inkluderer Tysklands Martina Voss-Tecklenburg og Sonia Bompastor fra Champions League-vinner Lyon.

Under Wiegman, som tok over som manager i 2021, er England ubeseiret i 20 kamper i alle konkurranser, vinner 18 og uavgjort to.

Mead slutter seg til Tysklands Lena Oberdorf og Spanias Alexia Putellas, vinneren av Ballon D’Or 2021, på kortlisten kunngjort onsdag av UEFA.

Oberdorf vant prisen for unge spillere på Euro 2022 og hjalp Tyskland med å nå finalen.

Den 20 år gamle midtbanespilleren hjalp også klubben Wolfsburg med å vinne den tyske ligaen og nå semifinalen i Champions League.

Putellas, vinneren av både FIFA- og UEFA-spillerpriser forrige sesong, spilte hovedrollen for Barcelona på løp til Champions League-finalen mot Lyon, men gikk glipp av EM 2022 med Spania da hun pådro seg en alvorlig kneskade.

De tre kvinnene fikk flest poeng på en liste med 22 spillere som ble stemt frem av en jury av trenere hvis lag spilte i EM 2022 og i Champions League, pluss utvalgte journalister.

Vinnerne kunngjøres 25. august i Istanbul ved trekningen av gruppespillet i Champions League for menn.Kilde