Shadow

“Englishen min er ikke god nok til å beskrive ham”


Pep Guardiola sa at engelsken hans ikke er god nok til å fortsette å komme opp med superlativer for å beskrive Erling Haaland.

Haaland scoret ytterligere to mål i 3-1-seieren over Brighton på Etihad Stadium på lørdag for å ta sesongen til 22 på bare 15 kamper.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Den norske landslagsspilleren har allerede nådd 17 i Premier League — det samme som Harry Kane klarte totalt forrige sesong.

“Jeg er katalansk, så det engelske språket mitt er ikke stort nok,” sa Guardiola. “Tallene er utrolige og det er ingen tvil om kvaliteten hans. Han er så ambisiøs og han hjalp oss med å vinne kampen

“Kampen var den tøffeste vi kan møte. Det var en type kamp vi ikke er vant til fordi vi ikke har noen menn fri.

“Vi er så glade for poengene fordi det var en vanskelig, vanskelig kamp. Jeg vet hvor vanskelig det var, men til slutt klarte vi det.”

Etter Haalands to scoringer dro Brighton ett tilbake gjennom Leandro Trossard. Gjestene, som hadde mer ballbesittelse i løpet av de 90 minuttene enn Man City, presset på for en utligning helt til Kevin De Bruyne avsluttet poengene med et fantastisk angrep fra 25 meter.

Etterpå berømmet Guardiola De Bruynes mål, men sa at den belgiske midtbanespilleren fortsatt ikke spiller så godt han kan.

“Han spiller ikke på toppnivå ennå,” sa Man City-sjefen. “Han spiller ikke sitt beste, men han vet, jeg trenger ikke å fortelle ham det. Dynamikken er fortsatt ikke perfekt, men han vet det. Jeg snakket med ham. Målet hans var enestående.”

I mellomtiden venter Roberto De Zerbi fortsatt på sin første seier som Brighton-manager og ble overlatt til å beklage en VAR-avgjørelse om å tildele en straff etter at dommer Craig Pawson hadde viftet bort appeller etter en utfordring fra Lewis Dunk på Bernardo Silva.

“Min jobb er ikke å analysere dommeren,” sa De Zerbi. «Jeg er ikke fornøyd, men jeg vil ikke snakke for mye om dommeren, avgjørelsen eller VAR.

“Jeg ønsker å analysere laget mitt og kvaliteten på laget mitt. Jeg tror at hvis vi fortsetter å spille på dette nivået vil vi vinne mange kamper.”Kilde