Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: The Disgrace of Gijón


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Disgrace of Gijón.

Østerrike og Vest-Tyskland forsto situasjonen. På vei inn i det siste gruppespillet i verdensmesterskapet i 1982, visste de europeiske naboene at en 1-0 eller seier av tyskerne ville sende begge lag til andre runde på bekostning av Algerie, som allerede hadde spilt sin siste kamp i første runde. .

Fansen i Gijón, Spania, var også klar over dette. Så da Horst Hrubesch ga Vest-Tyskland ledelsen bare 10 minutter etter og spillere på begge sider plutselig virket mye mindre interessert i å angripe, antok de – og mange flere som så på TV over hele verden – at løsningen var inne.

Algerie inngav en formell klage, men østerrikerne og tyskerne slapp unna straff; Det ble aldri bevist noe samspill før kampen. “Disgrace of Gijón” hadde imidlertid en varig innvirkning: Siden neste verdensmesterskap i 1986 har det siste settet med gruppespillkamper blitt spilt samtidig for å sikre at ingen lag vet på forhånd hvilket resultat de trenger for å avansere.

Gijóns skam

Gijóns skam

Ved verdensmesterskapet i 1982 avsluttet Østerrike og Vest-Tyskland kampen med en scoring som sendte dem begge videre til knockout-stadiene.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde