Shadow

England-stjernen Alessia Russo ønsker å inspirere unge jenter når WSL kommer tilbake


Alessia Russo tenker seg om et øyeblikk og har så to ord for å beskrive hvordan livet har vært siden hun hjalp England med å vinne EM 2022 med en 2-1-seier mot Tyskland i finalen på Wembley i juli: “Ganske sprøtt!”

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Russo og lagkamerater som Ella Toone, Leah Williamson og Chloe Kelly ble kjente navn under turneringen, som endte med at Englands kvinner vant sitt første trofé og leverte nasjonens første fotballsuksess siden VM-triumfen for menn i 1966. Russo har hatt støvlene sine plassert sammen med kronjuvelene i Tower of London for å feire løvinnenes suksess, og Sarina Wiegmans lag har alle blitt invitert til Disneyland Paris som en belønning for å vinne Euro 2022 og ha en slik innvirkning på det sportslige landskapet. Men denne helgen, når Women’s Super League (WSL) kommer tilbake, er det i gang igjen, og med det vil det komme et mål på hvor mye sommerens heroikk har styrket kvinnespillet i England.

Russos Manchester United skulle spille åpningskampen for WSL-sesongen mot Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium forrige helg, før hele engelsk fotball ble satt på pause på grunn av dronning Elizabeth IIs død. Arsenal har bekreftet at deres Nord-London-derby mot Spurs den 24. september vil bli spilt på Emirates, med over 40 000 billetter allerede solgt til kampen for å sikre en ny deltakerrekord for en WSL-kamp.

Spillet vokser i et raskt tempo — over 85 000 fans vil se England spille verdensmestere, USA, på Wembley 7. oktober — og Russo ønsker nå å se klubbkampen dra nytte av effekten av Euro 2022.

“De siste ukene har vært ganske gale,” sa Russo til ESPN. “Sommeren var et vannskille for kvinnefotballen, og det er nå ting som definitivt har endret seg i livene våre – vi blir mye mer anerkjent og det kommer som en del av kvinnespillet som vokser.

“Det er en del av jobben nå, og forhåpentligvis vil spillet vokse enda mer. Det er spennende tider. Vi håper å se publikum bli større og større, etter sommeren og med talentene på utstilling, håper vi at mange flere fans er interessert nok til å komme ut og støtte oss på klubbnivå.

spille

0:54

Alessia Russo blir presentert med en invitasjon til løvinnene til Disneyland Paris etter deres Euro 2022-seier.

“Vi vil bare ha det mer og mer, og når vi kommer til en scene som Wembley og fyller den, paraderer vi [Euro 2022] trofé foran fansen mot USA neste måned, vi vil bare oppleve det mer og mer.

«Vi har Spurs Stadium, så Old Trafford senere i sesongen [vs. Aston Villa, Dec. 4]. Det vil være mange andre kamper som finner sted på herrebanene, så vi ønsker å prestere og sørge for at fansen kommer tilbake.”

Russo var uten tvil den første gjennombruddsstjernen i Euro 2022 takket være det bakhøyde målet han scoret under 4-0 semifinaleseieren mot Sverige som projiserte henne, og selve turneringen, til et globalt publikum. Frekkheten til Russos mål, og dets betydning, kombinert for å få videoklipp av øyeblikket til å gå viralt på sosiale medier.

“Jeg visste faktisk ikke at ballen gikk gjennom bena til keeperen før jeg så den tilbake fordi jeg ikke engang så den gå inn,” sa Russo. “Jeg snudde meg og alle feiret – det var et skudd, men jeg forventet ikke at det skulle gå inn. Jeg fikk noen eks-spillere og nåværende spillere til å ta kontakt [on social media]. Abby Wambach tvitret og jeg pleide å elske å se Abby Wambach, så det var en spesiell en. Sam Kerr også, og hun er en av verdens beste spisser. Så ja, det var deilig.

spille

1:33

Danielle Slaton og Steffi Jones hyller Alessia Russos utrolige backheel-mål i Englands 4-0 semifinaleseier mot Sverige.

“Siden jeg avsluttet turneringen, har jeg sett mange memer om det og sånt. Det er flott å se kvinnefotball få så mye oppmerksomhet i media og forhåpentligvis inspirerer det unge jenter til å gå ut og spille. Jeg tror kanskje bak- hæl kan ha vunnet noen av dem. Vi er forbilder, men samtidig er jeg bare en vanlig jente, og hvis jeg kan inspirere flere unge jenter til å gå ut og engasjere seg i fotball, så er det jobben min .”

Billettsalg til WSL-kamper og vennskapskampen mot USA neste måned er en positiv indikator på vekst og utvidelse for kvinnekampen, og denne ukens 10-0 World Cup-kvalifiseringsseier mot Luxembourg i Stoke ble sett av over 24 000 fans. Men syretesten vil komme med WSL og om sesongen vil fortsette å se en økning i interesse og oppmøte.

“Jeg håper det,” sa Russo. “Jeg håper Euro 2022 ansporer oss for denne sesongen og sesongene som kommer. Forhåpentligvis har vi mange flere kvinnelige fotballfans, og de vil komme ut og støtte oss. Så ikke bare for landet, men også for klubbene.

“Jeg synes hele måneden var veldig spesiell, og fylte stadioner fra den første dagen av turneringen helt til slutten. Vi håper bare at den nå kan fortsette gjennom ligaen vår med WSL og kvinnefotball over hele verden.”Kilde