Chelsea vs. FC Salzburg – Fotballkamprapport – 14. september 2022

Graham Potter fikk en skuffende start som Chelsea-sjef etter at FC Salzburg scoret en sen utligning for å ta uavgjort 1-1 på Stamford Bridge onsdag og forlate London-laget med bare ett poeng fra de to første Champions League-kampene.

Raheem Sterling hadde sett ut til å gi Potter en vinnerdebut med et krøllet slag fra et Mason Mount-innlegg i det 48. minutt. Men Salzburg leverte et trøkk 15 minutter fra slutten da Noah Okafor slo inn en avslutning på nært hold da Chelseas forsvar ble skåret opp.

– Olley: Potter’s Chelsea lignet mye på Tuchels

Resultatet etterlater Chelsea bunnen av gruppe E etter at de led et 1-0-tap mot Dinamo Zagreb i åpningen forrige uke.

“Vi er skuffet over resultatet,” sa Potter til BT Sport. “Jeg trodde guttene ga alt. Vi scoret et godt mål, men tapte litt i andre omgang, men keeperen deres har gjort noen gode redninger.

“Det har ikke vært lett for guttene, de har svart oss veldig bra de siste dagene og det er et poeng vi må ta og bli bedre. Holdningen har vært fantastisk, ingen klager bortsett fra at vi ikke har gjort det. tatt tre poeng.”

Forrige ukes tap viste seg å være den siste kampen i Thomas Tuchels tid som leder, med Potter siden rekruttert fra Brighton og gitt liten umiddelbar margin for feil i det som var hans første Champions League-utflukt som trener noensinne.

Potter gjorde tre endringer i forrige ukes lagoppstilling, og hentet inn Thiago Silva og Marc Cucurella for å starte i en bakre treer sammen med kaptein Cesar Azpilicueta. Jorginho kom også inn på siden på midtbanen.

Chelsea dominerte spillet i første omgang, men hadde lite å vise til når det gjaldt klare muligheter. Det nærmeste hjemmelaget kom et åpningsmål var da Mount skåret utenfor målet da ballen brøt vennlig mot ham på kanten av feltet.

Det var et øyeblikk av anerkjennelse for Tuchel også, med Chelsea-supportere som hilste den avgåtte manageren i det 21. minutt for å markere Champions League-kronen han ledet klubben til i 2021.

Tre minutter ut i andre omgang så det endelig ut til at det ble løftet av for Potter-tiden.

Reece James slapp Mount ned til høyre og hans lave kryss fikk reise hele veien gjennom til Sterling nær toppen av straffeboksen. England-spissen, som startet i en bred venstrekøye, fant det nederste hjørnet av nettet med presis nøyaktighet.

Mens Chelsea ikke klarte å bygge videre på ledelsen, hindret de stort sett Salzburg fra å tilby mye trussel for å ødelegge Potters debut.

Men en advarsel kom Chelseas vei i det 73. minutt da Okafor fikk en fri heading som han ikke klarte å utnytte.

Advarselen ble ikke fulgt, og to minutter senere var Chelseas ledelse borte. Den vanligvis bunnsolide Silva klarte ikke å avskjære en pasning til Junior Adamu nede til høyre, og den lave ballen hans inn i området ble møtt av Okafor som fikk akkurat nok på skuddet til å slå Kepa Arrizabalaga, som nestleder for Edouard Mendy i Chelsea-målet.

Chelsea hadde fortsatt en strålende sjanse til å ta alle tre poengene sent, men Salzburg-keeper Philipp Kohn reddet utmerket for å nekte Hakim Ziyechs innsats på nært hold.

Men et enkelt poeng betyr at Chelsea vil være under press når de går inn i en dobbel heading neste gang mot gruppeleder AC Milan.

“Vi kan ikke lyve, det er ikke den posisjonen vi ønsker å være i, men vi må svare, så enkelt er det,” sa Potter. “Det kommer til å bli en tøff gruppe, tror jeg. Men det er nok kvalitet i laget og troppen til å svare, og vi må se frem til de kampene.”