Shadow

Endelig gjør GOP Arizona til et arnested for høyreekstreme politikk


Kommenter denne historien

KOMMENTAR

QUEEN CREEK, Arizona – Abe Hamadeh, den republikanske kandidaten for Arizonas riksadvokat, sprengte media på en ranch sørøst for Phoenix da han stoppet for å plukke opp en avisspalte som antydet at autoritarisme kom til staten, noe som fikk en kvinne i ryggen. mengden til å rope: “Bra!”

GOP-senatets nominerte Blake Masters hevdet på scenen at Anthony S. Fauci, landets fremste lege for infeksjonssykdommer, «fortjener å se innsiden av en fengselscelle».

Og Kari Lake, den tidligere TV-nyhetsankeren og den republikanske guvernørkandidaten, ba publikum applaudere en delstatssenator, Wendy Rogers, som har promotert hvite nasjonalister som «patrioter» og bedt om henrettelse av hennes motstandere. politikk, og sa: «Vi må bygge flere kleshengere».

Etter arrangementet sa Rogers at hun ble smigret over rosen, og kalte Lake en venn.

Dette koret av høyreekstreme meldinger kom på et møte søndag kveld. Den viser hvordan Arizona-republikanerne spiller til sin base i de siste timene av kampanjen, i stedet for å kalibrere budskapet sitt for å vinne over uavhengige i en en gang solid rød tilstand som har blitt tydelig lilla.

Hvordan en pro-Trump ungdomsgruppe gjenoppbygde Arizona-republikken, og testet demokratiet

President Bidens dårlige godkjenningsvurderinger og smerten ved høye priser har satt demokratene på defensiven og oppmuntret republikanerne til å skjerpe retorikken sin, som har berørt kulturelle skillelinjer ikke bare i Arizona, men i tette løp over hele landet.

Ingen steder er den harde-høyre-bevegelsen mer tydelig enn i Arizona, hvor alle GOP-ledere har spredt falske påstander om presidentvalget i 2020. Kampanjer som en gruppe – ofte ved pågående arrangementer som trekker mengder av uvanlige kandidater til midtveiskonkurranser – forsterker hverandre.

De har tatt en studert beslutning om ikke å gi slipp på de mer ekstreme, spisse meldingene under GOP-primærene, sa en senior republikansk strateg, som snakket på betingelse av anonymitet for å diskutere innenriksstrategi. Veddemålet er at Arizona-velgere, lenge tiltrukket av skandalene, vil belønne denne holdningen.

Blant talerne på søndagens demonstrasjon var Stephen K. Bannon, den tidligere rådgiveren og radioverten i Det hvite hus som en gang prøvde å forene nasjonalistiske bevegelser i Europa. Nå, hevder han, er verdens oppmerksomhet rettet mot Arizona. “Mediene er her fra hele verden, vet du hvorfor?” spurte han publikum. “Fordi de innser at fremtiden er her på tirsdag.”

Republikanerne i Arizona oppfordrer til tidlig stemmegivning etter å ha advart mot det

Demokrater som kampanjer for toppstatskontorer deler dette synet, selv om avtalen ender der. De siste dagene har de fokusert på å male motstanderne ut som radikale og kaosagenter.

«Amerikansk demokrati går gjennom delstaten Arizona i 2022,» sa Kris Mayes, den demokratiske kandidaten for riksadvokaten, til velgerne på en fagforeningspiknik i helgen i Phoenix, og oppfordret dem til å holde suffragetter utenfor kontoret.

Katie Hobbs, den demokratiske kandidaten som guvernør, fortalte en folkemengde som var samlet for å se tidligere president Barack Obama forrige uke at hun tilbød staten «virkelige løsninger, ikke fingerpeking eller konspirasjonsteorier». Kappløpet om guvernør, sa hun, var et «valg mellom fornuft og kaos».

Men velgere som deltok på søndagens GOP-rally i det sørøstlige Phoenix sa at livene deres allerede var kaotiske – og ga skylden for demokratisk politikk. Lauren, 31-åringen som svarte på omtalen av autoritarisme med et rop: “Bra!” og nektet å oppgi etternavnet hennes, sa hun mistet jobben i servicebransjen på grunn av pandemien. Den republikanske guvernøren Doug Ducey innførte restriksjoner på bedrifter i 2020, selv om noen delstatsdemokrater hevdet at det ikke gikk langt nok.

“Stedet har gått helt baklengs,” sa Leah Gumm, 51, som driver en lokal skadedyrbekjempelse. Hun har ikke lenger råd til kostnadene ved grunnleggende operasjoner, klager hun og nevner de økende kostnadene for gass.

Hun fablet over de avkledde meldingene fra listen over GOP-kandidater. “Denne billetten er fantastisk,” sa hun.