Shadow

Dommer offentliggjør nærmest politianmeldelse i Cristiano Ronaldo-voldtektssaken ved en feiltakelseEn politirapport i Las Vegas ble utarbeidet et tiår etter at en kvinne først kom med en voldtektsklage i 2009 mot den internasjonale fotballstjernen Cristiano Ronaldo ble nesten offentlig tirsdag ved en feiltakelse, før en dommer i Nevada trakk seg tilbake og holdt den forseglet.

Clark County District Court-dommer Jasmin Lilly-Spells bestemte seg for i det minste midlertidig å følge en føderal rettskjennelse som skjermer resultatene av politiets etterforskning fra offentligheten, en konfidensialitetsavtale med det angivelige voldtektsofferet og angivelig stjålne protokoller om advokat-klient-diskusjoner mellom Ronaldo og hans advokater.

“Retten beordrer at den midlertidige forseglingen forblir,” sa Lilly-Spells, og inviterte til skriftlige argumenter innen 6. september fra advokater for Ronaldo, kvinnen, Kathryn Mayorga, Las Vegas Metropolitan Police Department og avisen Las Vegas Review-Journal.

Mayorga dro til politiet i Las Vegas etter møtet i juni 2009, men den kriminelle etterforskningen ble henlagt fordi hun verken identifiserte sin påståtte angriper ved navn eller sa hvor hendelsen fant sted, sa politi og påtalemyndighet.

Politiet gjenåpnet voldtektsetterforskningen etter at Mayorga anla søksmål mot Ronaldo i 2018. Men Clark County distriktsadvokat Steve Wolfson nektet å forfølge straffeanklager, og sa at det hadde gått for lang tid til å bevise saken for en jury utover enhver rimelig tvil.

Tirsdag avviste dommeren en forespørsel fra politiet i Las Vegas om å avgjøre om avdelingen kan saksøkes av Ronaldo for erstatning hvis den frigir dokumentene. Dokumentene ble ikke gjort til en del av rettens offentlige journal.

Som en del av den kjennelsen erklærte Lilly-Spells at flere andre ventende gjenstander var omstridte – inkludert en midlertidig ordre om å holde de omstridte dokumentene forseglet i påvente av en høring. Da argumentene strakte seg utover ettermiddagen, erkjente og rettet dommeren feilen.

Det som ennå skal avgjøres er om dokumentene skal frigis i henhold til loven om offentlige registre i Nevada, etter at Mayorga og hennes advokater tapte en amerikansk tingrettssak som utfordret gyldigheten av en konfidensialitetsavtale som betalte Mayorga $375 000 i 2010.

Associated Press nevner vanligvis ikke personer som sier de er ofre for seksuelle overgrep, men Mayorga ga samtykke gjennom sine advokater til å bli navngitt i nyhetsrapporter.

New York Times startet en kamp for å frigi postene i føderal domstol, og Review-Journal tok opp kampen i statlig domstol. Advokat Margaret McLetchie har representert begge avisene.

Ronaldos advokater, ledet av Peter Christiansen og Kendelee Works, har kjempet på hver side av en fire år lang juridisk kamp for å forhindre at dokumentene blir offentlige.

Mayorgas advokat, Leslie Mark Stovall, har forsøkt å løslate dem, og til tider knyttet dem til rettssaker før Ronaldos advokater tok raske rettslige skritt for å holde dem forseglet.

Den amerikanske distriktsdommeren Jennifer Dorsey avviste i juni Mayorgas sivile søksmål – som ble flyttet i 2019 til føderal domstol, hvor Stovall krevde minst 25 millioner dollar mer i erstatning fra Ronaldo, pluss advokatsalærer.

Stovall har anket Dorseys henleggelse av saken til den niende amerikanske lagmannsretten i San Francisco.

Mayorgas advokater hevder at Ronaldo eller hans medarbeidere brøt konfidensialitetsavtalen før et tysk nyhetsbyrå, Der Spiegel, publiserte en artikkel i april 2017 med tittelen “Cristiano Ronaldos hemmelighet” basert på dokumenter hentet fra det rettsdokumentene kalte “varslerportalen Football Leaks”.

Ronaldos advokater hevder at «Football Leaks»-dokumentene og konfidensialitetsavtalen er et produkt av privilegerte advokat-klient-diskusjoner, og det er ingen garanti for at de er autentiske.

De ber også Dorsey om å pålegge Stovall å betale mer enn $626 000 i saksomkostninger og gebyrer for å straffe ham for det Dorsey – i en skarp kommentar – betegnet som «dårlig oppførsel» av en rettsoffiser og feilaktig bruk av lekket og stjålne dokumenter for å forfølge Mayorgas sak.

“Det faktum at han ikke var den opprinnelige tyven tilfører ikke noe uskyldselement til hans kalkulerte ekspropriasjon av dokumenter fra en tredjepart uten bekymring for deres åpenbart privilegerte og konfidensielle natur eller de mistenkelige omstendighetene rundt dem,” skrev dommeren.

Mayorga er en tidligere modell og lærer som bor i Las Vegas-området. Søksmålet hennes sa at hun møtte Ronaldo på en nattklubb og dro med ham og andre mennesker til hotellsuiten hans, hvor hun påsto at han angrep henne på et soverom. Hun var 25 på den tiden. Han var 24.

Ronaldos juridiske team bestrider ikke Ronaldo møtte Mayorga og de hadde sex i juni 2009, men fastholder at det var samtykke.

Ronaldo, nå 37, er en av de best betalte og gjenkjennelige sportsstjernene i verden. Han spiller for den engelske Premier League-klubben Manchester United og har vært kaptein for landslaget til hjemlandet Portugal. Han spilte de siste årene i Italia for den Torino-baserte klubben Juventus.Kilde