Shadow

Tidligere fotballspiller går til sak mot North Carolina State med påstand om overgrep fra tidligere skolelederEn tidligere fotballspiller i North Carolina State saksøkte skolen for føderal domstol tirsdag, og sa at han ble seksuelt misbrukt i årevis av Wolfpacks tidligere direktør for idrettsmedisin under dekke av behandling.

Søksmålet anlagt av Benjamin Locke anklager Robert Murphy Jr. for feilaktig berøring av kjønnsorganene hans i løpet av omtrent 75 til 100 massasjer som han sa han senere mente manglet “legitim” medisinsk nødvendighet mellom august 2015 og mai 2017.

Søksmålet hevder også at en annen mannlig idrettsutøver fortalte skolens tittel IX-kontor om sitt eget krav under etterforskningen, som startet tidligere i år etter at Locke kom frem og kontaktet universitetspolitiet. Atleten ble ikke identifisert.

Under tittel IX-etterforskningen, heter det i søksmålet, fikk Locke vite at tidligere hovedtrener Kelly Findley skal ha fortalt en senior friidrettsfunksjonær i februar 2016 at Murphy “var i kontakt med mannlige student-idrettsutøvere som han mente var i samsvar med “pleieoppførsel”.

Murphy, som ankom i 2012 fra Mercer, ble flyttet til flere administrative oppgaver i 2017 før han i 2018 ble forfremmet til assisterende friidrettsdirektør. Skolen sa tirsdag at Murphy ble satt på administrativ permisjon sist januar midt i Tittel IX-etterforskningen. Klagen uttalte at Locke fikk vite i juni at Murphy ikke lenger jobbet i NC State på grunn av en “ufrivillig separasjon”, selv om årsakene ikke er avslørt.

Tittel IX-undersøkelsen fant til slutt at “et brudd ville blitt underbygget gjennom overvekten av bevisstandarden” hvis Murphy forble i NC State, ifølge et brev til Locke fra skolens Office for Institutional Equity and Diversity. I følge søksmålet innrømmet Murphy overfor skolens etterforskere at han berørte Lockes kjønnsorganer med bare hender, men avslo senere flere intervjuer.

Advokat Seth Blum, som jobbet med Murphy under tittel IX-etterforskningen, sa at Murphy utførte “passende medisinske prosedyrer som kan ha inkludert noen proforma berøring, men ingenting som noen gang har vært av seksuell karakter.”

“Mr. Murphy har alltid benektet disse påstandene,” sa Blum til The Associated Press. “Han nektet dem som en del av Tittel IX-etterforskningen, og han nekter dem når det kommer til denne føderale rettssaken.”

AP identifiserer vanligvis ikke de som sier de har blitt seksuelt overfalt eller misbrukt, men Locke uttaler seg offentlig. Han ankom campus i januar 2015 som 17-åring og spilte aldri for Wolfpack på grunn av skader før han gikk over til Lipscomb, hvor han spilte fra 2017-19 og ble uteksaminert.

Locke sa til AP at han ønsker å «bringe lys» til historien hans og gi alle andre potensielle ofre mulighet til å stå frem «i stedet for å leve med byrden, frykten og resultatet av det som kunne ha skjedd med dem».

“Jeg føler mye byrde, jeg føler mye ansvar,” sa han. “Ettersom dette skjedde for fem, seks, syv år siden, innser jeg fortsatt i dag hvilken effekt det har på forskjellige deler av livet mitt… Det er øyeblikk hvor jeg tenker:” Å, dette påvirker meg fortsatt og mitt forhold til min kone’ eller intimiteten jeg har med henne. Eller relasjonene jeg har til andre mennesker eller mitt selvbilde og oppfatningen jeg har av meg selv.”

Locke søkte behandling for en langvarig lyskeskade på tidspunktet for den påståtte mishandlingen. Han sa at arbeidet med Lipscombs trenere førte til en “fullstendig vekker” om at Murphys taktikk føltes upassende. Han sa at han møtte depresjon og angst før han søkte rådgivning i 2021.

Klagen navngir kansler Randy Woodson, pensjonert friidrettsdirektør Debbie Yow og tidligere senior assisterende friidrettsdirektør Sherard Clinkscales som tiltalte i tilsynsroller. Det står spesifikt at Findley – nå hovedtrener i Liberty – informerte Clinkscales om bekymring om Murphys oppførsel før Clinkscales dro samme år for å bli friidrettsdirektør i Indiana State.

“Jeg har alltid og vil fortsette å være en beskytter og talsmann for alle studentidrettsutøveres velvære,” skrev Clinkscales i en tekstmelding til The News and Observer of Raleigh. Yow avslo kommentar i en tekstmelding til AP.

I en uttalelse sa NC State at campuspolitiet gjennomførte en etterforskning tidligere i år og at de ikke har inngitt noen kriminelle anklager. Skolen sa at Lockes beslutning om å stå frem i januar “var den første universitetet ble informert om anklagene” fra ham eller andre idrettsutøvere.

Advokater ved North Carolina Department of Justice vil typisk representere skolen som en offentlig enhet. I en e-post sa talskvinne Nazneed Ahmed at avdelingen jobber med NC State “for å finne den passende representasjonen i denne saken.”

Søksmålet søker uspesifisert økonomisk erstatning, samt ber skolen om å “identifisere og varsle” eventuelle andre potensielle ofre fra januar 2012 til januar 2022.Kilde