Shadow

Chelseas tap mot Southampton understreker Tuchels behov for ytterligere signeringer: reaksjon, rangeringer


Chelsea led et 2-1-tap mot Southampton da kampene i begynnelsen av sesongen fortsatte for Thomas Tuchels lag.

Til tross for at Raheem Sterling ga Blues ledelsen i det 23. minutt, utlignet Saints fem minutter senere på 18 år gamle Romeo Lavias spektakulære mål.

Det var da på pause i første omgang at hjemmelaget tok en ledelse de ikke ville gi fra seg takket være en avverget innsats fra Adam Armstrong.

– Southampton-Chelsea rapport | Premier League-tabellen | Kommende kamper

Her er vår reaksjon på tirsdagens Premier League-oppgjør på St Mary’s Stadium.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Bemerkelsesverdige sosiale øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Vil tap styrke Tuchels krav om signering?

Dette var en dårlig kveld for Chelsea. Southampton spilte inn sin første hjemmeseier over Blues siden mars 2013, og de hadde god valuta for det også. Raheem Sterling åpnet scoringen etter en lys start, men så snart Romeo Lavia utlignet med et fint angrep fem minutter senere, begynte Chelsea å spille i seg selv.

Usammenhengende på midtbanen, avstumpet i angrepet, var dette en kveld som stilte spørsmål ved Thomas Tuchels beslutning om å bruke et 4-2-2-2-system som ikke så ut til å passe spillerne han hadde til rådighet. Hvis det er slik han ønsker å spille i fremtiden, må Chelsea virkelig bli aktive på overgangsmarkedet.

De ser på å få inn en spiss og en kantspiller – Pierre-Emerick Aubameyang, Anthony Gordon og Wilfried Zaha er blant målene deres – og en visning som dette, ikke deres første undermålsuttak i kampanjen, bør skjerpe sinnet med to dager igjen av overgangsvinduet.

Medeiere Todd Boehly og Behdad Eghbali var begge til stede her for å se det på førstehånd. Det kan ende opp med å bli en god ting i det lange løp.

2. Kan Fofana løse Chelseas defensive problemer?

Tuchels suksess i Chelsea har vært basert på defensiv motstandskraft. I sine første 50 kamper som hovedtrener holdt de blå 31 nullen, mer enn noen annen side i Europas fem store ligaer i samme periode. Så langt denne sesongen har de ikke klart å registrere en eneste shutout, og innrømmet åtte ganger til dags dato – en rekord som bare er bedre enn fire klubber (Southampton, Crystal Palace, AFC Bournemouth og Leicester City).

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det var noen formildende omstendigheter her siden Reece James var fraværende på grunn av sykdom, og Kalidou Koulibaly og Marc Cucurella tilpasser seg fortsatt etter deres respektive sommerflytter fra Napoli og Brighton. Men så mye av Tuchels suksess kom med en bakre treer, og i et firemannsforsvar så Thiago Silvas ofte utsatte ut og kombinert med Cesar Azpilicueta på høyresiden av forsvaret, så Chelsea altfor ofte sårbart ut i den kanalen.

Wesley Fofana skal fullføre sin flytting på 75 millioner pund fra Leicester i løpet av de kommende dagene – det er et stort krav for en 21-åring om å gi stabilitet med en gang, men den høye prislappen gir forventninger om en umiddelbar effekt.

spille

0:55

Gab Marcotti og Julien Laurens diskuterer Wesley Fofanas potensielle innvirkning på Chelseas defensive oppstilling.

3. Ziyech og Pulisic mysterier utdypes

Hakim Ziyech fikk en overraskende første sesongstart på sørkysten, noe som ble mer uventet siden Ajax Amsterdam er midt i forhandlinger for å prøve å ta ham tilbake til Nederland. Ziyech ble kastet inn i en sentral midtbanerolle som et resultat av Conor Gallaghers suspensjon og N’Golo Kantes hamstringskade og så ikke komfortabel ut, selv om han varte lenger enn Ruben Loftus-Cheek, som ble trukket tilbake ved pause for Mateo Kovacic.

Christian Pulisic ble gitt en 24-minutters utspill som innbytter, hans femte påfølgende opptreden fra benken, men denne kom på høyre vingback, en posisjon han neppe ville kalle sitt beste. Chelsea er så langt motvillige til å sanksjonere et trekk for Pulisic, som har blitt frustrert over mangelen på regelmessig spilletid i sin favorittrolle. En booking i det 80. minutt for en kynisk foul lettet neppe humøret hans i en skuffende cameo. Faktisk innkapslet kvelden sykdommen begge spillerne befinner seg i, og fristdagen nærmer seg med stormskritt.

spille

1:54

Herculez Gomez sier at Christian Pulisic ikke klarer å komme seg ut av Chelsea er forferdelige nyheter for amerikaneren.


Spillerrangeringer

Southampton: Bazunu 7, Walker-Peters 7, Bella-Kotchap 7, Salisu 7, Perraud 7, Ward-Prowse 7, Lavia 8, Diallo 7, Elyounoussi 7, Armstrong 8, Adams 7.
Subs: Aribo 6, Djenepo 6, Lyanco 6.

Chelsea: Mendy 6, Azpilicueta 5, Koulibaly 6, Silva 6, Cucurella 6, Loftus-Cheek 5, Jorginho 5, Mount 7, Sterling 7, Ziyech 5, Havertz 5.
Subs: Kovacic 6, Pulisic 5, Broja 6, Chilwell 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Romeo Lavia, Southampton

Ble den første spilleren født i 2004 som scoret et Premier League-mål, men prestasjonen hans var mye mer enn det: spenstig og stridbar ute av besittelse, gjennomtenkt og skarp med det.

VERST: Jorginho, Chelsea

Slo altfor lett av Lavia for Adam Armstrongs mål og klarte ikke å injisere noen rytme i Chelseas spill. Byttet ut med 24 minutter igjen.


Bemerkelsesverdige øyeblikk

Hjertene til Saints’ supportere svimer av Romeo.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Det er ikke nok å vinne bortekamper, det er ikke nok å spille 20-25 minutter på det nivået vi ønsker. Det er for lett å sette oss ut av balanse, å slå oss, å forvirre oss. Det er for enkelt. Det er for lett. skjedde mot Leeds. Vi må forstå hvorfor og finne løsninger.” — Chelsea-trener Thomas Tuchel, til BBC

“Vi har vunnet en gang borte i Chelsea siden jeg var her, det var for fire år siden, men hjemme ikke på en stund, og det var på tide å ta noe.” — Southampton-trener Ralph Hasenhuttl


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Romeo Lavia ble den første spilleren født i 2004 som scoret i Premier League. Med sine 18 år og 236 dager er den belgiske unggutten den fjerde yngste helgenen noensinne som har scoret et Premier League-mål.

– Det var andre gang Chelsea lå under til pause denne sesongen. (Også under deres 3-0 tap for Leeds). De hadde ingen slike kamper i løpet av sesongen 2021-22.

– Siden sesongen 2017-18 har de tittelvinnende lagene falt i snitt 18,8 poeng per sesong. Så langt inn i sesongen 2022-23 tapte Chelsea allerede 8 poeng etter fem kamper.


Neste

Chelsea: The Blues er tilbake på Stamford Bridge denne lørdagen for å være vertskap for West Ham United før de åpner for Champions League gruppespill på Dinamo Zagreb neste tirsdag.

Southampton: The Saints besøker Wolverhampton Wanderers på Molineux på lørdag.

Kilde