Shadow

Den beste måten å bli kvitt mus i hjemmet ditt

Museangrep kan være ekstremt stressende, spesielt når du kan oppdage at de blir verre, men du kan ikke finne kilden til problemet. Som et resultat av mus oppstår sanitærproblemer og sykdommer kan spre seg.

De tygger hull i strukturer og tiltrekker seg andre gnagere med lukten og rotet. Det er vanlig at mus tygger på treverk, ledninger og vannrør, samt ødelegger lagrede varer og produkter med urin og avføring. Tilstedeværelsen av uvelkomne mus i huset ditt er et alvorlig problem, men hvordan håndterer du situasjonen når du mistenker at du har et museangrep?

Her er noen tips til å bli kvitt mus og håndtere dette skadedyrproblemet for godt ved å identifisere hva som tiltrekker mus og hvor de kommer inn i hjemmet ditt først.

Hvordan ser mus ut?

I motsetning til de fleste pattedyr har mus lange haler (som kan vokse like lange som kroppen), store øyne, pels på kroppen og store ører. Vanligvis er mus 6-10 cm lange, unntatt halen, selv om faktiske mål kan variere fra art til art.

Utrolig små, mus kan passe gjennom bittesmå hull på størrelse med en krone! Dessuten forviller ikke mus seg langt fra hekkeplassene sine. Hvis du merker museaktivitet inne, hekker de sannsynligvis i nærheten, enten innendørs eller utendørs.

Hvordan bli kvitt mus i 3 enkle trinn

1) Steng musene ute fra huset

Du bør finne og forsegle punktene der gnagere kommer inn i rommet ditt. Mange vil tenke at man kan bruke byggskum, selv om dette ikke er det beste alternativet. Det er mulig å fylle plassen med byggskum, men mus og rotter kan tygge seg rett gjennom det, slik at de enkelt kan komme inn igjen. Hvis du vil bruke byggskum så bruk i det minste stålull eller netting først og sperr det inne med byggskummet.

Du kan også bruke metallplate eller netting som er skrudd på plass.

Det aller beste er å bruke musesperring i form av musebånd eller musebørste. Sistnevnte er mye lettere i bruk og krever ingen spesialverktøy, og krever heller ikke at man demonterer kledning.

2) La dem ikke komme tett på huset

Hvis mus invaderer eiendommen din, finn ut hvorfor de er der.

hage

Gir hagen din enkel tilgang til mat og vann for mus?

Finnes det et ly eller hekkeområde for mus?

Å gjøre miljøet rundt hjemmet ditt mindre ønskelig for disse uønskede besøkende ved å bestemme hvor musene kan mate, finne vann og gjemme seg, kan hjelpe deg med å iverksette tiltak for å hindre dem i å komme inn. Sørg for at mus ikke har tilgang til mat eller gjemmesteder.Klipp tilbake eføy og vegetasjon slik at de ikke kan gjemme seg, og slå av vanningssystemer når du ikke bruker dem for å redusere vannforbruket.

3) Bruk musefeller

Når du nå har tettet huset fra å få inn nye mus så må du bli kvitt dem som er der. Da er det verdt å bruke gode musefeller. Skadedyrproffen har mange gode musefeller på lager. Å prøve å fange gnagere på egenhånd kan være det eneste alternativet hvis du har en alvorlig museangrep. Musefeller kan brukes til mus, men pass på at du kjøper musefeller ikke rottefeller når du kjøper klappfeller. Det er umulig for mus å få plass i rotteknipper.

I tillegg vil elektriske musefeller drepe mus umiddelbart. I tillegg til moderne multikill-musefeller finnes det også andre alternativer.