Shadow

“Defensiv” Real Madrid minner meg om mine gamle lag


Diego Simeone berømmet Real Madrids kontringsstil i deres 2-1-seier over Atletico Madrid i søndagens derby, og sa at det minnet ham om hans egne lag som har blitt kritisert for å være for defensive.

Rodrygo og Federico Valverde scoret i første omgang for å gi Madrid kontroll på Metropolitano stadion.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Mario Hermoso svarte med et sent trøstemål, før han ble utvist i tilleggstid, da Madrid gjorde det seks seire av seks i LaLiga.

Atleticos nederlag ga dem åtte poeng bak lederne Madrid, på syvende plass på tabellen.

“Madrid har en veldig god, direkte stil,” sa Simeone på sin pressekonferanse etter kampen.

“Deres overganger fra forsvar til angrep er raske og de er usedvanlig kliniske. Jeg liker det. De er organisert i forsvaret, de angriper, de tar sjansene sine. Det er en flott jobb av treneren [Carlo Ancelotti].”

“Jeg liker å se et lag som forsvarer dypt og angriper som det,” la Simeone til.

“Det minner meg om laget vi hadde med Diego Costa, som spilte på kontringen. Folk kritiserte oss for å være defensive. Men når du er klinisk, er det fantastisk fotball.”

Kritikere har ofte karakterisert Simeones Atletico som å spille altfor konservativ eller negativ fotball i løpet av hans vellykkede tiår som leder i klubben.

Hans motsatte nummer Ancelotti hadde ingen innvendinger mot Simeones kommentarer da de ble forelagt ham søndag.

“Ja, vi forsvarte oss dypt. Vi er vant til å gjøre det,” sa Ancelotti.

“Vi stoppet faren til Antoine Griezmann og Joao Felix. Hvis Simeone sier at vi forsvarte oss godt i en lavblokk, takker jeg ham. Jeg synes det er et kompliment.”Kilde