Shadow

David Beckham står i kø i mer enn 13 timer for å se dronning Elizabeth IIs kiste


Tidligere England-kaptein og Inter Miami-medeier David Beckham slo seg sammen med tusenvis som ventet i kø for å se dronning Elizabeth II ligge i staten på fredag, og stå i kø i mer enn 13 timer for å vise respekt til den mangeårige monarken.

Beckham, 47, ble sett i den enorme køen som har dannet seg i Londons gater mens sørgende ser etter å få et siste glimt av dronningens kiste i Westminster Hall før begravelsen hennes på mandag.

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-midtbanespilleren sa at han hadde stått i kø siden rundt klokken 02.15 BST da han ble intervjuet av nyhetsteam fredag ​​ettermiddag.

Han snakket om å småspise potetgull, søtsaker og smultringer med køkameratene for å holde energien oppe.

TV-opptak av Westminster Hall viste Beckham, som møtte dronningen flere ganger i løpet av hennes 70 år lange regjeringstid, så tårevåt ut mens han ventet på å gå forbi kisten hennes.

Beckham stoppet for å vise respekt ved kisten rundt klokken 15.25 BST, bøyde hodet og lukket øynene et øyeblikk.

Beckham mottok en OBE (Order of the British Empire) for tjenester til fotball fra dronningen i 2003, og han fortalte om sin stolthet over å synge “God Save The Queen” før kamper med England.

“Jeg vokste opp i en husholdning av royalister, og jeg ble oppdratt på den måten, så hvis besteforeldrene mine [had] vært her i dag, jeg vet at de ville ha ønsket å være her, så jeg er her på deres vegne og på vegne av familien min og åpenbart for å feire med alle andre her, sa Beckham til ITV News.

“Antallet ganger jeg var i stand til å møte henne gjennom karrieren min og jeg var veldig heldig… som fikk representere landet mitt, å være kaptein for landet mitt.

«Hver gang vi sto der og vi hadde på oss de Three Lions-skjortene og jeg hadde armbåndet mitt og vi sang «God Save Our Queen», det var noe som betydde så mye for oss, og hver gang vi gjorde det, var det noe spesielt.

“Sannsynligvis var det mest spesielle øyeblikket for meg da jeg mottok min OBE, og å motta min OBE… For å gå opp, for å få min ære, men så også hennes majestet for å stille et spørsmål og å snakke, jeg var så heldig at Jeg var i stand til å ha noen slike øyeblikk i livet mitt.”

Beckham spilte 115 kamper for England fra 1996 til 2009 og scoret 17 mål for landet sitt, og dukket opp i tre VM-turneringer.

Han vant seks Premier League-titler og Champions League blant flere utmerkelser i løpet av en glitrende karriere der han spilte for United, Madrid, LA Galaxy, AC Milan og Paris Saint-Germain før han la opp i 2013.

Informasjon fra Reuters bidro til denne rapporten.

Kilde