Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: Frankrike flammer ut


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Frankrikes VM-flameout.

Sist gang Frankrike gikk inn i et verdensmesterskap etter å ha nådd finalen i den forrige, ble de ikke bare eliminert i første runde, men tapte alle tre gruppekampene i 2002 og klarte ikke å score et eneste mål.

Les Bleus kunne vel ikke toppe det for et ekstranummer? De kom nær 2010. Med en typisk stablet tropp var Frankrike en av favorittene til å vinne alt i Sør-Afrika etter å ha tapt på straffer i de siste fire årene før. For andre gang på tre turneringer imploderte franskmennene igjen og imploderte i stedet. Angriper Nicolas Anelka ble rykket i pausen av et gruppespilltap mot Mexico, og forbannet trener Raymond Domenech, og ble sendt hjem da han nektet å be om unnskyldning.

Anelkas lagkamerater anklaget det franske forbundet for å lekke detaljer om hendelsen til media, og boikottet trening dagen etter i protest, noe som førte til at landslagets direktør sluttet på stedet. Vertene ville forstyrre Frankrike 2-1 i sin siste kamp i første runde, og sikret deres siste plass i gruppe A. Hei, Les Bleus klarte i det minste ikke å bli målløse igjen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde