Shadow

Chelseas Azpilicueta klandrer VM for utslett av skaderChelsea-kaptein Cesar Azpilicueta har sagt at midtsesongens verdensmesterskap i Qatar er skyld i antall skader på spillere de siste ukene.

Azpilicuetas Chelsea-lagkamerat Reece James forventes å gå glipp av Englands VM-kampanje med en kneskade påført tidligere denne måneden, mens Manchester Uniteds Raphael Varane er i tvil om Frankrikes forsvar av tittelen de vant i Russland 2018 etter å ha pådratt seg en hamstringskade under lørdagens 1. 1 uavgjort på Stamford Bridge.

– VM: Alle 32 nasjoner som har kvalifisert seg
– VM-sluttspill og kampoppsett

Siden fotballkalenderen må endres denne sesongen for å få plass til verdenscupen, som starter 20. november, må gruppespillet i Champions League være gjennomført innen den første uken i november – fem uker tidligere enn vanlig.

Chelsea møter FC Salzburg i Østerrike på kampdag fem på tirsdag, og Azpilicueta sa at den overfylte kamplisten påvirker spillernes velvære.

“Det er vanskelig og det er trist fordi som spillere ønsker man å gå til verdenscupen, men vi har denne timeplanen der vi må spille for klubben vår og gjøre vårt beste,” sa han. «Vi kjemper mye for spillernes velferd fordi timeplanen er sprø.

«Noen ganger må vi vurdere alt, og jeg tror vi er i samtaler med FIFA. Det er vanskelig fordi jeg forstår at fansen ønsker å se fotball.

“Vi har fem subs nå, men vi har et par skader i laget vårt som gjør det vanskeligere å rotere. Vi spiller med noen få dagers mellomrom, men det er slik det er og vi må gå opp.”

Chelsea går inn i Salzburg-oppgjøret i visshet om at en seier vil sikre kvalifiseringen til knockout-fasen med en kamp til overs. Men et Chelsea-nederlag, kombinert med en Dinamo Zagreb-seier mot AC Milan, ville gjøre at Graham Potters lag måtte vinne sin siste kamp hjemme mot Dinamo for å gå gjennom.

Chelsea møter Salzburg etter å ha scoret bare én gang på to kamper – en Jorginho-straff mot United – og med sommersigneringen Raheem Sterling klarte han bare ett mål på sine siste ni kamper for klubben.

Men manager Potter sa at kampene til den tidligere Manchester City-spissen er et lagspørsmål i stedet for utelukkende på grunn av tapet av form.

“Jeg tror det er mer en teamting,” sa Potter. «Vi må prøve å gjøre det bedre som et lag, prøve å forbedre angrepsspillet vårt som et lag.

“Hvis vi kan gjøre det, så kan individene i laget fungere bedre. Så i stedet for å gå den andre veien og fokusere på et individ, vil jeg heller fokusere på hvordan laget spiller og fungerer.

“Det er mye rom for forbedring på dette området.”Kilde