Shadow

Chelsea frustrert i søk etter sportsdirektør da Christoph Freund bekrefter at FC Salzburg blirChelseas jakt på Christophe Freund som klubbens nye sportsdirektør er over etter at 45-åringen utelukket en flytting til London.

Blues hadde håpet at Freund kunne bli overbevist om å bli med i klubben, men FC Salzburg stod fast på deres avslag på å la ham forlate, og han bekreftet. På tirsdag hans intensjon om å bli i Tyskland.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Som jeg allerede har bekreftet i intervjuer, var Chelsea FC interessert i meg,” sa Freund.

“Når en så stor klubb spør, hedrer det ikke bare meg og arbeidet til FC Red Bull Salzburg, det er selvfølgelig også en omstendighet som medfører personlige vurderinger. Men jeg har kommet til den konklusjonen at jeg er i det beste av hender med FC Red Bull Salzburg og at en endring er uaktuelt for meg.

«Vi er midt i en veldig intens fase og har viktige oppgaver å gjøre i denne [Austrian] Bundesliga, Cup og Champions League – det er det fokuset og konsentrasjonen min er på.»

Kilder hadde fortalt ESPN at Salzburg var klare til å tilby Freund forbedrede vilkår om nødvendig til tross for at han nylig har bundet ham til en kontrakt frem til 2026.

Chelsea identifiserte flere kandidater, inkludert Bayer Leverkusens Tim Steidten og Paris Saint-Germains Luis Campos. Kilder har også fortalt ESPN at tidligere Liverpools sportsdirektør Michael Edwards tidligere har tatt avstand fra rollen.

Chelsea var opptatt av Freund, som er kreditert som mannen som hjalp til med å oppdage Manchester City-spissen Erling Haaland mens han hjalp til med å utvikle spillere inkludert Sadio Mane, Naby Keita og Dayot Upamecano.

Chelseas medeier Todd Boehly gikk inn som midlertidig sportsdirektør for å hjelpe til med å lede klubbens overgangsstrategi etter at hovedforhandler og direktør Marina Granovskaia forlot klubben, etterfulgt av teknisk og ytelsesrådgiver Petr Cech.

ESPN rapporterte 8. september at Chelsea tar sikte på å utnevne en sportsdirektør før verdensmesterskapet begynner i november, og at den nye manageren Graham Potter vil ha noe å si i prosessen.

Kilder har antydet at Potter var opptatt av å jobbe med Freund, mens Boehly og medeier Behdad Eghbali så ham som en logisk passform for eierskapsmodellen for flere klubber de forsøker å implementere.

Red Bull eier allerede klubber i blant annet Salszburg og Leipzig samt New York. Kilder har fortalt ESPN at Chelsea tar sikte på å gjøre mer enn én avtale for å legge til fotballekspertise til deres interne struktur for å støtte den som heter sportsdirektør.Kilde