Shadow

Ricciardo vil ikke ta 2023 race sete for å bli i Formel 1Daniel Ricciardo har ikke utelukket muligheten for å kjøre i Formel 1 neste sesong, men sa at han ikke vil være for stolt til å sitte ute i et år hvis den rette muligheten ikke er der.

Ricciardo er en gratis agent på slutten av året etter McLarens beslutning om å betale for å avslutte kontrakten ett år for tidlig.

Australierens fremtid var et hett tema i F1 over trippel header av europeiske løp. Alternativene hans for et løpssete i 2023 er Alpine, Williams og Haas, eller å ta et år fra racing med sikte på å komme tilbake i 2024.

Ricciardo vil ha et tiltalende prosjekt å bli med hvis han skal kjøre neste sesong.

“Jeg har absolutt akseptert hvis jeg ikke skal være på rutenettet neste år, jeg er OK med det,” sa Ricciardo. “Jeg har akseptert at jeg ikke kommer til å gjøre alt – eller laget mitt kommer ikke til å gjøre alt – bare for å sette meg på rutenettet hvis det ikke er riktig eller det ikke gir mening.

“Dette har vært utfordrende, og hvis jeg er på nettet vil jeg vite at det er et sted jeg kan nyte det og føle at jeg kan trives, som et miljø jeg føler at jeg kan trives i. Som jeg sa, jeg ikke Jeg vil ikke bare hoppe i en bil for det.

“Jeg skal prøve å forstå hva som er best for neste år. Ikke på en oversikker eller cocky måte, men hvis det ikke er meningen, så er jeg helt OK med det, jeg kommer ikke til å være for stolt. Vi har absolutt ikke gitt opp, men det er på en måte der hodet mitt er for øyeblikket.”

Ricciardos tilstedeværelse på førermarkedet har sannsynligvis stoppet beslutninger for alle tre lagene.

Alpine har sikte på AlphaTauris Pierre Gasly, men det trekket ser nå ut til å være avhengig av at Red Bull legger til den nederlandske sjåføren Nyck de Vries til juniorlaget sitt, og Colton Herta vil neppe bli innvilget superlisensfritak.

De Vries er også i kamp for Williams etter å ha scoret poeng på sin F1-debut med laget i den italienske Grand Prix.

Haas har sagt at det ikke haster med å ta en avgjørelse, med Mick Schumachers form som forbedrer seg. Det er forstått at laget vurderer Nico Hulkenberg og Antonio Giovinazzi, mens det heller ikke har utelukket seg selv fra løpet om Ricciardo.Kilde